Şengal halkı Rojava’ya saldırıları kınadı

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi ve TAJÊ, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları ve işlediği katliamları protesto etti.

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi ve Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), perşembe günü akşam saatlerinde “Rêber Apo Parkı” önünde bir açıklama yaptı.

Açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Şengal Demokratik Özerk Meclisi adına Eşbaşkanı Nayif Şemo, “Rojava’ya ve öncülerimize yönelik bu alçakça saldırıları kınıyoruz. Rojava’ya yönelik saldırıların artmasının temel nedeni DAİŞ çetelerinin yargılanmasının önüne geçmektir. Rojava halkının yanındayız” dedi.

Şemo, “Düşman iyi bilsin ki bu saldırılarla hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır. Özgür bir iradeyle gelişen bu düşünceyi hiçbir güç ortadan kaldıramayacaktır” diye ekledi.

TAJÊ adına konuşan Riham Hiço ise, “Yusra ve Rihan’ların şahsında tüm şehitlerimizi anıyoruz. Rojava ve Şengal’de öncülerimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların amacı Kürt halkını ve Êzidi toplumunu soykırımdan geçirmektir” diye belirtti.

Hiço, “Rojava’ya yönelik saldırıların her geçen gün arttığına tanıklık ediyoruz. Herkes iyi biliyor ki amaç, DAİŞ çetelerinin yargılanmasını engellemektir. DAİŞ çetelerinin yargılanması durumunda Türk devletinin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.