Şengalli gençler Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Şengalli gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş düzenledi. Irak güçlerinin baskısı ve engellemeleri altında yapılan yürüyüşte, “sonuna kadar mücadele” vurgusu yapıldı.

Şengal’de cumartesi günü yapılan yürüyüşü Şengal’li gençler Êzidî Gençleri Birliği (Yekîtiya Ciwanên Êzidî) ve Êzidî Genç Kadınlar (Jinên Ciwan ên Êzidî) organize etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla yapılan yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Şengal’deki kurumların sembolleri taşındı.

Yürüyüş, Irak ordusunun baskıları ve engelleri ile karşılaştı. Buna rağmen gençler Dihla yoluna kadar yürüyüşe devam etti.

Irak ordusu yürüyüşü engellemek için takviye yaparken, gençler bu kez konvoylar oluşturarak yürüyüşe devam etti.

Konvoyla Duhla ve Dugur’u dolaşan gençler, Dugur Halk Meclisi önünde toplanarak burada bir açıklama yaparak, eylemlerine son verdi.

RojNews’e konuşan eylemcilerden Dugur Meclisi üyesi Cîlan Şivan, “Tüm Êzidî toplumu Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için ayaklandı” dedi.

Cîlan, Irak ordusunun Şengal gençlerinin yürüyüşünü engelleme çabalarına tepki göstererek, şunları ifade etti: “Özgürlüğünü Önder Apo’nun özgürlüğünde gören, özgürlük isteyen tüm halklar gibi biz de Önder Apo için eylem düzenledik. Ama Kazimî hükümeti her zamanki gibi eylemlerimizi engelliyor. Önder Apo’nun özgürlüğü için dünyanın her yerinde çalışmalar yapılıyor ama sadece Şengal’de bu engelleniyor, bu büyük bir ayıp. Yürüyüşümüzde Önder Apo’nun afişlerini kaldırmayın yoksa hepinizi alırız denildi ama biz dinlemedik ve Önder Apo’nun afişlerini göğe kaldırdık.”

Genç Kadınlar birliği üyesi Ala Şengalî ise “Kazimî hükümeti bize engel olmak istese de Önder Apo’nun özgürlüğü ve Şengal’in bağımsızlığı için her zaman mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.