Şengalli kadınlardan 15 Şubat protestosu

Şengal’de TAJÊ öncülüğünde düzenlenen kitlesel yürüyüşle Önder Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosu protesto edildi.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), Şengal’de düzenlediği kitlesel yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etti.

“Kadınların direnişiyle Önder Öcalan’ı özgürleştireceğiz” şiarıyla Kers Vadisi’nde bulunan Êzdîxan Asayişi’nin kontrol noktasında yürüyüşe geçen kadınlar, Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını ve Êzidî örgütlerin flamalarını taşıdı.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Kes nikare roja me tarî ke” sloganları atıldı.

Açıklamayı ise TAJÊ adına Siham Şengalî okudu. 15 Şubat’ın Kürt halkı ve tüm insanlık için karanlık bir gün olduğunu belirten Şengalî, halkın sahiplenmesiyle komplonun boşa çıkarıldığını söyledi.

Şengalî, “Şengal’de Êzidî kadınlar Önder Apo’nun düşüncesi ve felsefesiyle kutsal topraklarında özgür bir yaşam yaratıyor, Önder Apo’nun sayesinde iradeli ve örgütlü bir toplum inşa ediyor. Şengal’deki Êzidîlere yönelik yapılan saldırıların 15 Şubat 1999’da Önder Apo’ya karşı yürütülen komplodan farklı olmadığını çok iyi biliyoruz. Êzidî kadınlar olarak, Önder Apo’ya sonuna kadar sahip olacağız. Kendimizi örgütleyerek ve mücadeleyi yükselterek tüm komploları ortadan kaldıracağız” dedi.

Açıklama, yine “Bê Serok jiyan nabe” sloganıyla son buldu.