Şenyaşar Ailesi: Davamıza sahip çıkın

Şenyaşar Ailesi, adalet nöbetini 72 gündür sürdürüyor. Aile, katillerin serbest olduğunu vurguladı, kamuoyunu davayı sahiplenmeye çağırdı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın, direnişi sürüyor.

Urfa'daki adliye binası önünde başlatılan adalet nöbeti 72. gününde. 19 Mayıs nedeniyle kapalı olan adliye binası önüne gelen aile, “Suruç Devlet Hastanesi’nde katliam yapıldı adalet istiyoruz”, “Sadece tarafsız adalet istiyoruz”, “Adaletin sağlandığı gün ile uyanmak istiyoruz”, “Adalet, illa ki adalet” yazılı dövizleri yere bırakarak, eylemlerini başlattı. Adliye içinde bulunan polislerin, ailenin adliye bahçesinde oturmasına engel olması üzerine aile eylemlerini bahçe kapısının önüne taşıdı.

'KATİLLER SERBESTÇE DOLAŞIYOR'

Ferit Şenyaşar, şunları söyledi: "72 gündür bir adalet mücadelesi veriyoruz. Bugün resmi tatil ama diyoruz ki adaletin mesaisi olmaz. Adliye açık olsun ya da olmasın haklı bir davamız var. Ailemize karşı bir katliam yapıldı ve failler hala serbestçe meydanlarda dolaşıyor. Bunu kabul etmiyoruz, insanlıkta bunu kabul etmiyor. Adliye önündeyiz adil bir yargılama yapılana kadar da bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ben insanım diyen vicdan sahibi herkesi bu davanın takipçisi olmaya davet ediyoruz."

Aile, sanal medya hesaplarından ise "Babamız ve kardeşlerimiz hastanede öldürüldü. 3 yıldır failler meydanlardadır, failler cezasızlıkla ödüllendiriliyor” mesajını paylaştı.