Şenyaşar Ailesi: Katiller serbestçe dolaşıyor

Şenyaşar Ailesi, katliamcı devlete karşı 78 gündür direnişte. Aile, "Katiller serbestçe dolaşıyor, mücadeleye devam edeceğiz" mesajını verdi.

AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi 78. gününde. Şenyaşar Ailesi, sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelerek, nöbetlerine başladı. Kısa süre sonra adliye polisi, bina bahçesinde oturma eyleminde olan Şenyaşar Ailesi ve halkı dışarı çıkardı.

 Aile, bunun üzerine bina önüne konan bariyerler önünde nöbetini sürdürdü.

'BU NASIL DEVLET?'

Emine Şenyaşar, işyeri ve hastanede çocuklarının katledildiğini ve bir oğlunun ise cezaevine konulduğunu hatırlattı. Cezaevinde olan oğlu Fadıl Şenyaşar için adliye önünde olduğunu söyleyen Şenyaşar, “İşyerinde yaraladılar. Hastanede katlettiler. Ben oğlumun bırakılmasını istiyorum. Neden hastane kayıtları çıkarılmıyor? 3 aya yakındır buradayız. Artık gözlerimiz görmüyor. Bu nasıl devlet, nasıl adalet? Ben oğlum için mücadele etmeye devam edeceğim. Hakkımızı arıyoruz, kovuluyoruz. Gözaltına alınıyoruz. Ama çocuklarımı katledenler serbestçe geziyor. Ben adalet istiyorum” dedi.

'DAYANIŞMA İLE AYAKTAYIZ'

Kendilerine verilen destekle ayakta kaldıklarını dile getiren Ferit Şenyaşar ise “Kardeşim 3 yıldır tek kişilik odada tutuluyor. O da bizim mücadelemiz ile ayakta kalmaya çalışıyor. Ve adalet umudu ile bekliyor. Biz de kardeşimiz için buradayız. Kardeşim bırakılıncaya kadar burada olmaya devam edeceğiz. Adil yargılama yapılıncaya kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet için burada olmaya devam edeceğiz” dedi.