Şenyaşar Ailesi: Katliam görüntüsü devlette

Urfa'da direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, katliam görüntülerinin savcılıkta olduğuna dikkat çekti, direnişi sürdürme mesajı verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde başlattığı direniş 86. gününde. Elazığ Cezaevi’nde 3 yıldır tek kişilik odada tutulan Fadıl Şenyaşar ile telefon görüşmesi yaptıkları için aile bugün adliye binası önüne diğer günlere göre biraz geç geldi. Adliye binası çevresinde bulunan beton blokların önüne oturan aile, “Adalet istiyoruz” dövizini ve saldırı günü yaralıları taşıyan ambulansın fotoğraflarını taşıdı.

 'KABUL ETMEYECEK, DİRENECEĞİZ'

Ferit Şenyaşar, şunları söyledi:

"Bütün dünyanın gözü önünde Suruç Devlet Hastanesi'nde, güvenlik kameralarının önünde bir katliam yapıldı ve katliamın kamera görüntüleri şu an Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda. 3 yıldır adalet istiyoruz, maalesef bu görüntüler bizimle paylaşılmıyor ve dosya üzerinde gizlilik kararı devam ediyor. Şu an Şanlıurfa Başsavcısı ve yargıçlar suç işliyor. Hukuk yoluyla ailemize ikinci bir katliam yapıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz; direneceğiz ve adalete olan umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Adalet sağlanana kadar annem ile adliye önünden ayrılmayacağız. Buradan vicdan sahibi olan herkese çağrımdır; bu bir insanlık suçu. Gelin, bu insanlık suçunu beraber ortaya çıkaralım."

'BURADAN KALKMAYACAĞIZ'

Anne Emine Şenyaşar ise şöyle konuştu:

"Savcıların vicdanı yok mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kimin haksız olduğunu, çocuklarımın nasıl katledildiğini biliyor. Çocuklarım vahşice katledildi. Sadece adalet istiyoruz. Çocuklarım hastanede herkesin gözleri önünde katledildi. Hastane kayıtları neden saklanıyor? Kayıtlar ortaya çıkarılmadan buradan kalkmayacağız. Burası artık bizim evimiz gibi oldu. Sabah erkenden eve gelmek içi yola çıkıyoruz. Bu yolun her karışını ezberledik. Çocuklarımızı gerçek evimizi geride bırakıp her gün buraya geliyoruz. Adalet için geliyoruz ama adalet adına bir değişim yok. Çocuklarımı katledenler hala Suruç’ta geziyor."