Şenyaşarlar: Türk yargısı insanlık suçunun ortağı oluyor

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, “Adaletsizlik Türkiye'yi yok ediyor. Savcı insanlık suçuna ortak oluyor" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 283. gününde devam ediyor. Sabah saatlerinde Suruç ilçesinden 42 kilometre yol alarak, Urfa'daki adliye önünde bulunan "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alana gelen aile, nöbet eylemini başlattı.

 'BURADA YASALAR İŞLEMİYOR'

Adalet Nöbeti’nin zulüm altında sürdüğünü ifade eden Ferit Şenyaşar, yasaların Urfa'da işlemediğini dile getirdi. Maruz kaldıkları adaletsizliğin toplumun birçok kesimi tarafından göründüğüne değinen Şenyaşar, "Başsavcı ve dosya savcısı taraf tuttuğu için görmüyor. Hukukun bağımsızlık ilkesi ihlal ediliyor. Suruç Devlet Hastanesi'nde 3 insanımız ateşli silahlarla, linç edilerek katledildi. Katliamın üzerinden 3 yıl 5 ay geçti ancak tutuklu yok. Savcılar kapıları bize kapatmışlar. Adeta bizimle alay ediyorlar" diye konuştu.
Muhalefet partilerinin milletvekillerinin söz konusu adaletsizliği birçok kez Meclis kürsüsünden dile getirdiğine dikkat çeken Şenyaşar, "Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı'na sesleniyorum; Bu adaletsizlik Türkiye'yi yok ediyor. Adalet istiyoruz, faillerin gerekli cezayı çekmesini istiyoruz. Tutuklu bulunan kardeşim Fadıl Şenyaşar serbest bırakılsın. Adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu.
Aile, sanal medya hesaplarından "Talimatla gelen savcı olay için faili meçhul dediğini için açıkça taraf tutmuş. İnsanlık suçuna ortak oluyor” dedi.