Şırnak'ta 6 tutuklama daha

Şırnak'ta Tahir Güven dosyası kapsamında gözaltına alınanlardan 6 kişinin daha tutuklanmasıyla sayı 18 kişiye ulaştı.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde gözaltına alınanlardan 9 kişi daha bugün adliyeye ters kelepçe ile getirildi. Adliyede ifadeleri alınan 10 kişi savcılığa sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan 10 kişiden 6 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme heyeti HDP yöneticisi Naim İnedi, Mehmet Salih Tutuş ve Ali Tunç adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, Serhat Küçük, Renas Onak, Kerem Satan, Özgür Kurami, Agit Malgaz, Gökhan Erkul tutuklanarak hapishaneye gönderdi. 

'İKİ OĞLUMU KATLETTİLER KALANI DA TUTUKLADILAR'

Adliye önünde oğlu Serhat Küçük'ün mahkemesini takip eden ve Cizre'de sokağa çıkma yasaklarında oğlu Agit ve Adil’i kaybeden anne Necat Küçük, oğlunun tutuklamasına gözyaşları içinde tepki göstererek, “İki oğlumu katlettiler, kalanı da tutukladılar" dedi. 

Dün akşam ve bugün sabah saatlerinde aynı dosya kapsamında gözaltına alınan Cizre Birca Belek Dil ve Kültür Derneği Eşbaşkanı Mirza Kurt (Ronî) ve Meya-Der üyesi  Osman Aksu'nun Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri ise sürüyor.

TOPLAM 18 KİŞİ TUTUKLANDI

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mecliste Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef göstermesinden sonra başlayan soykırım operasyonları kapsamında bugüne kadar 32 kişi gözaltına alındı.

Tahir Güven dosyası kapsamında gözaltına alınanlardan bugüne kadar 18 kişi tutuklandı.