Şırnak’ta miting havasında büro açılışı

Şırnak merkezde yüzlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde ilk seçim bürosunu açan HDP, Cizre'de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Afet Konutları'nda ilk seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, HDP eşbaşkan adayları Hişar Osal ve Nurcan Altürk ile HDP milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Hüseyin Kaçmaz'ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açılış öncesi büronun önünde toplanan insanlar uzun bir süre halay çekti. Gençlerin yoğunlukta olduğu açılışa katılan kadınlar ise yöresel kıyafetlerle alanı renklendirdi.

Açılışta yaşlı bir kişinin halka, "Em kurd in, ne ereb û ne jî tirk in - Biz Kürdüz, ne Arap ne de Türküz" diye seslenmesi büyük alkış aldı.

Şölen havasında geçen açılışta alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde konuşan HDP'nin eşbaşkan adaylarından Nurcan Altürk, bir yandan kentin kültürünü koruyacaklarını, bir yandan da halka hizmet edeceklerine dair söz verdi. Eşbaşkan Osal ise, bu seçimlerin geçmişlere oranla büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, seçimlerin Kürt halkının özgürlüğüne ve barışa vesile olmasını diledi.

ÖZGÜNEŞ: GASPÇI BELEDİYEYİ BORÇLANDIRDI

Daha sonra konuşan HDP'li Özgüneş ise, kayyumun Şırnak merkez belediyesini 300 ila 400 milyon TL civarında borçlandırdığını dile getirdi. AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ile AKP'nin adayı Mehmet Yarka'ya yüklenen Özgüneş, bu kişilerin özgürlük ve kimlik dertlerinin olmadığını ve koltuk ve dünya malı peşinde olduklarını söyledi.

AKP'lilerin dinle insanları kandırmaya çalıştığına vurgu yapan Özgüneş, AKP'li Birlik'in geçmiş dönemlerde yaşanan ölümlerden Kürt halkını sorumlu tuttuğunu belirterek, "Sayın vekil 17 bin faili meçhul cinayeti kim yaptı? Babanız da bunlardan birisi. Başta bunun hesabını soruyoruz. Sizin babanızın hakkını da savunuyoruz. 4 bin köyü kim yaktı. Kürt halkının kimliğini kim inkar ediyor. DAIŞ'e kim destek veriyor ve Şengal'de binlerce insanımız katlettiler. Efrin'i kim işgal etti" diye sordu.

Konuşmaların ardından büronun açılışı gerçekleştirildi. Program çekilen halaylarla son buldu.

CİZRE

HDP'nin Cizre Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Zırığ ile Berivan Kutlu'nun da aralarında bulunduğu kalabalık partili bir gurup ise, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Nusaybin Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden eşbaşkan adayları yoğun ilgiyle karşılandı. Esnafın yaşadığı problemleri dinleyen HDP'li adaylar, yoldan geçen yurttaşlarla da bir süre sohbet etti.