Şirnex'te taziyelere ziyaretçi akını

Farklı tarihlerde şehit düşen 2 HPG gerillası ve bir YPJ savaşçısı için Şirnex’te kurulan taziyeler kitlesel ziyaret edildi.

Şirnex'te Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde farklı tarihlerde  şehit düşen 3 HPG gerillası ve bir YPJ savaşçısının taziyeleri ziyaret edildi. Ziyarete Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. 

Grup, 6 Ağustos’ta şehit düşen Rezan Güngen (Rêzan Botan) için Şirnex merkeze bağlı Avgamasiya köyünde, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kentinde bir kaza sonucu şehit düşen YPJ savaşçısı Hicran Ecuz (Vejîn Jiyan) için Cizîr ilçesine bağlı Cûdî Mahallesi'nde, 2022 yılında Dêrsim kırsalında çıkan çatışmada şehadete ulaşan Şehriban Tekmenuray (Arjîn Sarya) için Hezex ilçesine bağlı Bafê köyünde kurulan taziyeleri ziyaret ederek, ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu.