Şirnex ve Bedlîs'te yasak ilan edildi

Şirnex ve ilçelerindeki 11 bölge 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi. Bedlîs Xîzan’da da birçok köyü kapsayan alan 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi.

Şirnex ve ilçelerinde Şırnak Valiliği tarafından 11 bölge tekrar “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi. Şirnex merkez ile Cizîr (Cizre), Silopiya (Silopi), Basa (Güçlükonak), Qileban (Uludere) ve Elkê (Beytüşşebap) ilçeleri sınırında bulunan bazı bölgeler 15-29 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi.

 Valilik açıklamasında, Cudi Dağı, Bestler Dereler bölgesi, Kurt Dağı, Kureşin, Kel Mehmet Dağları, Serin Vadi, Faraşin, Altın Dağ, İncebel Dağı, Oymakaya ve Tanin bölgelerinin, 15 gün süreyle güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu bölgelere vatandaşların gece ve gündüz girmemeleri istendi.

 Yasak duyurusunun yapıldığı gün Elkê’de Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Vali Osman Bilgin, Kato, Faraşin, Beytüşşebap dağlarından halkın en güzel şekilde gece gündüz yararlanması için en üst düzeyde devletin görevlileri tarafından her türlü imkan sağlandığını iddia etti.

BEDLÎS
Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ilçesinde yeniden askeri saldırılar başlatıldı. Saldırılar sürerken, Bitlis Valiliği, Xîzan ilçesine bağlı 10 köy ile Xûlepûr ve Kekulan köylerini de içine alan geniş bir bölgeyi 15 gün boyunca “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan etti.
Valiliğin açıklamasında; “Hizan İlçe jandarma sorumluluk sahasında bulunan Fındıklık Ormanı olarak adlandırılan; Kesen Deresi Güneyi, Melihazel Deresi güney doğusu ile Hamini Deresi güney batısı arasında kalan bölgelerinde, 14 Temmuz 2023 (dahil)  ile 28 Temmuz 2023 (dahil) tarihleri arasında ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ olarak ilan edilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Bu arada arazisini sulamak için tarlasına gitmek isteyen bir çiftçi, Türk askerleri tarafından gözaltına alındı.