YENİLENDİ

Açlık grevi direnişçiler: Öcalan'dan haber alıncaya kadar eylemimiz sürecek

Türk medyasında Öcalan ile ailesinin kurban bayramında görüştüreleceği haberlerine ilişkin bir açıklama yapan Yıldırım, “Bizim açımızdan şu an değişen farklılaşan bir durum yoktur. Bu haberlerin bir geçerliliği yoktur” dedi.

Açlık Grevi Direnişçileri, Kürt Halk Öndeir Abdullah Öcalan ile bayramda aile görüşü yapılacağına ilişkin habere itibar edilmemesi çağrısı yaparak, “Bizler için eylem kararlığı ilk gün ki gibi nettir. Yapılan açıklamaların bizler açısından geçerliliği yoktur” dedi.

Amed Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi Direnişçileri, açlık grevinin 6. gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayramda ailesi ile görüşeceğine dair haberlere ilişkin basın açıklaması düzenledi. Direnişçiler adına HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım konuştu.

Yıldırım, bugün yapılan açıklamalar sonucu gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bugün öğlen saatleriyle itibaren basına düşen açıklama üzerine bizler de bir cevap verme gereği duyduk. Yapılan açıklamaları basından öğrendik ve bizlere ulaşan herhangi bilgi yoktur. Bizler için eylem kararlığı ilk gün ki gibi nettir. Değişen bir durum yoktur. Yapılan açıklamaların bizler açısından geçerliliği yoktur. Talebimiz tektir ve Sayın Öcalan’ın aile fertlerinden biri, avukatlarından biri ya da bağımsız bir heyet gidip görüştükten sonra durumu bize aktarana kadar bu eylem sonuna kadar devam edecektir.”

Halkın bu haberlere itibar etmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “5 Eylül’den beri duyduğumuz öfke ve kararlılık hala devam ediyor. Halkımızın 6 gündür kesintisiz bir şekilde etrafımızda halkalar biçimde kenetlenmesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Basından aldığımız bir diğer haber ise Fransız polisinin direnişte olan açlık grevi direnişçilerini zorla dağıtmak istiyor. Fransa hükümetinin bu anti demokratik tutumunu kınıyoruz” dedi.  

Açıklama, “Be Serok jiyan nabe”, “Biji Serok Apo” sloganları ve zılgıtlarla sona erdi.

...