Açlık grevindeki Dağ: Adeta bizi ölüme terk etmişler

Tek tip elbise dayatmasına karşı 38 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in durumu kötüye gidiyor. Dağ, ailesiyle telefon görüşmesinde, “Hastanede doktor ve ilaç yok’ deniliyor. Adeta bizi ölüme terk etmişler” dedi.

Başûrê Kurdistan’da 17 Temmuz 2019’da Türkiye’nin Hewlêr Başkonsolosluğu’nda grevli diplomat Osman Köse ile Irak vatandaşı Neriman Osman ve Beşdar Ramazan’a yönelik saldırı gerekçe gösterilerek Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’e ilk derece mahkemesi idam cezası verdi. Asayişi KDP güçleri tarafından sağlanan Hewlêr hapishanesinde tutulan Dağ ve Er, kendilerine yönelik keyfi arama, fiziki şiddet ve hakaret, tek tip elbise dayatmasına karşı 18 Mayıs’ta başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevini 38’inci gününde sürdürüyor.

‘DOKTOR VE İLAÇ YOK DENİLİYOR’

Dağ, dün ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde sağlık durumlarının her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Dağ, “Cezaevi idaresi 10 gündür ne bizi soruyor ne de yanımıza uğruyor. ‘Hastanede doktor ve ilaç yok’ deniliyor. Adeta bizi ölüme terk etmişler. Abdurrahman 20 kilo verdi. Sağlık durumu çok kötü” dedi. Kendisinin de 10 kilo verdiğini ifade eden Dağ, konuşmakta zorluk çektiğini belirtti.

ANNE DAĞ’DAN KAMUOYUNU DUYARLILIK ÇAĞRISI

Kudret Dağ, tutsak oğlu Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirterek başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.