GÖRÜNTÜLÜ

Açlık grevindeki kadınlardan 'hep beraber direniş' çağrısı

Amed'de devam eden açlık grevindeki kadınlar, Öcalan'ın halkların özgürlüğü için önemine dikkati çekerek, herkesi direnişe katılmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebiyle Amed'de başlatılan açlık grevi 6'ncı gününde. 

Amed Süresiz-Dönüşümsüz Açlık Grevi Direnişçileri'nin ilk günden beri talebi ve çağrısı değişmezken, direnişçi kadınlar da halka çağrıda bulundu. Öcalan'ın tüm halkların özgürlüğü için önemli bir rolde olduğunu söyleyen kadınlar, herkesi eylem etrafında birleşmeye ve ortaklaşmaya çağırdı.

ERYILMAZ: KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ; DİRENİN!

 

 

Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz: "Öncelikle kadınların bu süreçte eylemimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Buradan 18 kadın olarak bize kadın kimliğini tanıtan Önderliğin özgürlüğü için direniyoruz. Ölmek ve yaşamak mesele değil. Tek istediğimiz bir an önce önderlikten haber alabilmek. Biz bedenlerimizi açlığa yatırdık ama tüm halkın bunu sahiplenmesi ve sesini birleştirerek ortak bir güç olması gerekiyor. Buradan özellikle kadınlara ve sonra tüm halkımıza sesleniyorum; korkmayın, direnenler hiçbir zaman kaybetmedi ve kaybetmeyecektir de. Biz inanıyoruz ki, kazanacağız. Siz de inanın ve direnin."

HARAN: HALKIMIZ ELİNDEN GELENİ YAPMALI

 

 

KJA Üyesi Elif Haran: "Bana benim kim olduğumu hatırlatan ve Kürt halkı için yıllardır mücadele eden önderlik için bunu yapmamız gerekiyor. Herkesin bir şekilde tepkisini göstermesi gerekiyor. Biliyoruz ki, ondan haber alamadığımız sürece hiçbir şey iyi gitmeyecek. O, ülkenin barışa kavuşması için tek etken. Hem avukatları ile hem de ailesi ile uzun zamandır görüştürülmüyor ve bu bizi endişelendiriyor. Bugün 50 kişi ile başladık ama yarın 100 kişi de olabiliriz, 100 bin kişi de olabiliriz. Bir an önce önderlikten sağlıklı bilgiler almak ve ailesi ile görüşmelerin sağlanmasını istiyoruz. Özellikle kadınlar ve sonra tüm halkımız bu anlamda elinden geleni yapmalıdır. Hepimizin özgürlüğü Önderliğin özgürlüğündedir."

GÖZE: HEP BERABER DİRENMELİYİZ

 

 

DBP İl Yöneticisi Nalan Göze: "Biz ne kadar barıştan yana olduğumuzu belirttiysek devlet de tam tersi buna karşı her zaman katliam yaptı. 'Çözüm Süreci'ni 'buzdolabına' kaldırıp Önderliğe tecrit üzerine tecrit uyguladı. Biz ne kadınlar olarak ne de halk olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Ne savaştan yanayız ne de önderliksiz bir yaşamdan. Bu savaşın son bulması için elimizden geleni yapacağız. Önderlikten haber alınıncaya kadar buradan grevimizi devam ettireceğiz. Tüm halkımızın da bu hassasiyet ve duyarlılıkla hareket etmesi ve bizimle birlikte direnmesi gerekiyor. Biz buraya gelen arkadaşlarımızdan güç ve heyecan alıyoruz. Aynı güç ve heyecan ile hep beraber direnmeliyiz."

...