Adalet Nöbeti'nde İmralı tecridine tepki

Van’da tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti'nde İmralı tecridi protesto edildi, direnişi büyütme mesajı verildi.

Tutsak ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 15’inci gününde devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) kadın meclisleri ailelere destek verdi.
Kadınları, nöbetteki Dilşah Alkan ve Zeynep Dayan karşıladı. Burada kadınlar adına konuşan HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Deniz Öztekin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit politikasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Tecride bağlı olarak cezaevlerinde siyasi tutsaklara dönük düşmanca bir tutum sergilendiğini dile getiren Öztekin, krizin temelinde Kürt sorunu ve buna bağlı olarak geliştirilen tecrit politikası olduğunu vurguladı.
DBP Van İl Eşbaşkanı Gülderen Varlı da, Adalet Nöbeti’nin daha da büyütülmesi gerektiğini ifade ederek, “Tecrit politikasına karşı büyük bir direniş var. Bu mücadele başarıyla sonuçlanacak ve kimse, kadınları, Kürt halkını yolundan geri döndüremeyecektir” dedi.