Adalet Nöbeti'nde çağrı: Tutsakların sesi olalım

Tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti 35. gününde. Aileler, "Tutsakların sesi olmalıyız" çağrısında bulundu, İmralı tecridine tepki gösterdi.

Tutsak yakınlarının Amed Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 35. gününde devam ediyor. Aileleri gün içinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çermik İlçe Örgütü yöneticileri ve Çermik Belediyesi'nin görevleri gasp edilen HDP'li meclis üyeleri ziyaret etti.

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

Ziyarette konuşan HDP Çermik İlçe Eşbaşkanı Berat Can, Garibe Gezer başta olmak üzere mücadelede yaşamını yitirenleri andı. İmralı Cezaevi başta olmak üzere tüm topluma dayatılan tecrit sisteminin farkında olduklarını belirten Can, "Biz de tecridin sona erdirilmesini istiyoruz. Bunun için yanınızdayız" dedi. Can, Adalet Nöbeti'ne destek olmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini de ifade etti.
Tutsak yakını Fevziye Kolakan, "Çocuklarımız, yaşlılarımız serbest bırakılsın istiyoruz. Çok sayıda tutsak da cezaları bitmesine rağmen bırakılmıyor. Özellikle hasta tutsaklar için talebimizdir; artık bırakılsınlar. Öleceklerse elimizde, evimizde ölsünler. Biz onları tedavi etmek istiyoruz. Bütün yetkililere ve ailelere sesleniyorum; artık sessiz kalmayın" dedi.

 'TECAVÜZCÜLER TAHLİYE EDİLİYOR, SİYASİLERE ÖLÜM DAYATILIYOR'

Son bir ayda 5'i hasta tutsak olmak üzere 7 kişinin cezaevlerine yaşamını yitirdiğine işaret eden hasta tutsak yakını İnci Güler de şöyle konuştu:
"Tutuklular siyasi olduğu için cezaevi yönetiminin de yaklaşımı farklı oluyor. Af yasası çıkardılar, binlerce tecavüzcü, çete ve katil çıkarıldı. Siyasi ve Kürt tutuklular, hasta olmalarına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Cenazeler çıkmasın diye burada nöbete başladık. 35'inci günümüzdeyiz ve şimdiye kadar 7 tutsak şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Endişeliyiz. Herkesin sesimize ses olması gerek. Tutsakların sesi olmalıyız" dedi.