Adil'in kalbindeki ülke aşkı

HPG’li Adil Amed, 16 yıl boyunca Başûr'dan Bakur'a soluksuz bir mücadele yürüttü. 2021 yılında Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr Hamlelerinde yer alan Adil Amed, Türk devletinin Van’a yönelik işgal saldırısında şehit düştü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması, Ortadoğu ve Kürdistan başta olmak üzere tüm dünyaya yeni bir yaşam sunuyor. Rojava'da bu paradigmanın hayata geçmesi kapitalist güçleri demokratik paradigmaya saldırmaya yöneltti. Kürt halkı ise işgalci zihniyete karşı Kürdistan'ın dört parçasında mücadele ediyor.

Tüm Kürdistan devrimlerinde işgale karşı fedakar bir ruhla mücadele eden Rojhilat halkı da şimdi de Apocu hareketle birlikte direnişlerini sürdürüyor. Bunun için yüzlerce Rojhilatlı genç canını feda ediyor. Şehram Xusrewî de (Adil Amed) bu gençlerden biri.

1988 yılında Saqiz şehrinde dünyaya gelen Adil Amed, ailesinin yurtsever olmasından dolayı çocuk yaşta Kürdistan aşkını kalbinde taşıdı. Genç yaşta Özgürlük Hareketini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesini tanıdı. 15 Şubat 1999 yılında uluslararası güçler tarafından düzenlenen komplonun ardından Rojhilat halkının Öcalan'a ve Kürt Özgürlük Hareketine olan sevgisini gören Adil Amed, 2015 yılında gerilla saflarına katıldı.  

BAZÊN ZAGROSÊ VE CENGA XABUR HAMLELERİNDE YER ALDI

Şehram Xusrewî, Kürdistan topraklarında adaleti sağlamak ve Kürt halkına zulmedenleri cezalandırmak için adını Adil Amed olarak değiştirdi. PKK'ye katılan her genç gibi, o da PKK'deki yoldaşlık ilişkilerinden etkilenir ve kendisini bu yoldaşlığın bir parçası haline getirir. Ülke aşkı ile dolu bir yüreğe sahip olan HPG'li Adil Amed, Özgürlük Hareketine katılarak Kürt Halk Önderi Öcalan'ın ve Kürt halkının özgürlüğü için düşmana karşı mücadelesini daha da yükseltir.

Rojava'da hayata geçirilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasının Kurdistan'ın dört parçasında kurulması gerektiğini düşünen Adil Amed, bu nedenle mücadeleye daha çok önem verdi ve kendini ülkenin özgürlüğüne adadı. Kurdistan'ın özgürlüğü için sorumluluk duygusuyla mücadele eden Adil Amed, birçok bölgede komuta görevini yerine getirdi, buna rağmen kendini hiçbir zaman yeterli hissetmedi. Her zaman öğrenmeye ve öğretmeye hevesli olan Adil Amed, işgalci Türk devletine karşı öfke ve kinle birçok eyleme katıldı, öncülük etti. Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr hamlelerinde yer alan Adil Amed, düşmana karşı tarihi görevini yerine getirdi, büyük bir intikam duygusuyla eylemlere katıldı.

KANININ SON DAMLASINA KADAR SAVAŞTI

Gerilla hayatına Kandil'de başlayan HPG gerillası Adil Amed, başta Avaşîn, Metîna ve Heftanîn olmak üzere birçok bölgede devrimci görevlerini layıkıyla yerine getirdi. Kendi talebiyle Botan'a giden Adil Amed, yıllarca birçok eyleme öncülük etti. İşgalci Türk devletinin Van alanına yönelik saldırılarında kahramanca savaşan Adil Amed, kanının son damlasına kadar Kürdistan'a olan aşkına sadık kalarak özgürlük için canını feda eden ölümsüzler kervanına katıldı.

Şüphesiz heval Adil'in kalbindeki ülke aşkı, tüm yoldaşlarının ortak bir aşkıdır ve bu aşk, özgürlük hareketi amacına ulaşıncaya kadar tüm Apocu devrimcilerinin kalbinde yer almaya devam edecektir. PKK, şehitlerin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadı. Şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek için Adil Amed'in yoldaşları, Kürt halkının düşmanlarına karşı son nefesine kadar mücadele edecektir.