Adıyaman’da siyasi soykırım operasyonu: 5 gözaltı

Adıyaman'da Jandarma tarafından sabah ve akşam saatlerinde yapılan ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman'da sabah ve akşam saatlerinde yapılan ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. Çelikhan'ın Pınarbaşı (Bulam) beldesinde Hasan Tunç, Sabri Sel ve Aziz Yıldız, Adıyaman'a bağlı Dandırmaz (Tolmaz) köyünden ise Ali Süngü ve Hasan Süngü adlı kardeşeler gözaltına alındı. İmam Süngü’nün ise evde olmadığı için gözaltına alınamadığı öğrenildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 5 ismin Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

Adıyaman'da 3 ay önce gözaltına alınarak "Örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklanan Abuzer Akgül ile Aziz Aslan adlı yurttaşlar ise yargılandıkları davada tahliye oldu. Adıyaman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Aslan ve Akgül, tutuklu bulundukları Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi'nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz alan her iki isim kendilerine yönelik iddiaları reddederek tahliye talebinde bulundu. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti her iki ismin tahliyesine karar verdi.