'Ahlaksızlıkla' suçlanan kaymakam kayyum oldu!

İpekyolu'na kayyum olarak atanan Önder Çan’ın daha önce 'ahlak sorunu' gerekçesiyle soruşturmalık olduğu ortaya çıktı. Çan'ın bir kadın doktor için cinsiyetçi küfürler sarf ettiği belirlendi.

Van’ın İpekyolu ilçesine kayyum olarak atanan Kaymakam Önder Çan’ın hakkında, geçmişte Ardahan’ın Çıldır ilçesinde kaymakamlık yaptığı sırada, telefonda bir kadın doktor hakkında söylediği cinsel içerikli küfürler yüzünden valilik tarafından soruşturmalık olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül’de DBP’li İpekyolu Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Önder Çan, daha önce Ardahan’ın Çıldır ilçesinde kaymakamlık, Siirt’te ise vali yardımcılığı yaptı. Çan’ın özellikle Çıldır Kaymakamı iken adının karıştığı skandal o günlerde basında büyük yankı uyandırmıştı.

TELEFON KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Skandal 2008 yılında yaşanmış ve Ardahan’da Hanak Kaymakamı olarak görev yapan Süleyman Ovalı’nın kendisine ve Van Valisine küfür ettiği gerekçesiyle hazırladığı tutanakla ortaya çıkmıştı. Hanak Kaymakamı Ovalı, Çan’ın tutanakla valiliğe şikayet etti. Buna göre, dönemin Çıldır Kaymakamı Önder Çan, telefonda ilçede görevli kadın doktorla ilişkisi olduğunu söyledi, hem de yerine vekalet eden kaymakam ve valiye küfürler yağdırdı.

Çan hakkında, valiye küfrettiği ve bölgede çalışan bir kadın doktorla ilişkisini ortaya koyduğu telefon konuşması nedeniyle soruşturma açıldı.

Çan’ın, 8 Ekim’de bir doktora izin verilmesi konusunda, yerine vekalet eden Hanak Kaymakamı Süleyman Ovalı’yla telefonda tartıştığı, sinirlenip Ovalı ve eski Ardahan Valisi’ne hakaret ettiği, “O..... ç..... valiye inat, ben o doktoru götürdüm” şeklince cinsiyetçi küfürlerde bulunduğu öğrenildi.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Kaymakam Süleyman Ovalı, “Olay doğru, soruşturma gerçekleşiyor. Bu nedenle konuşmak istemiyorum” dedi.

Vali Selim Cebiroğlu da “Başka bir soruşturmada, doktorla ilişkisini öğrendik” dedi.

Çan’ın, ilişkisi olduğu kadınla arası bozulduğunda ise onu görevden aldığı belirtildi.

Konuşmada adı geçen doktor B.D ise iddiaları reddetti ve Kaymakam Çan ile bir ilişkisinin olmadığını açıkladı. 

...