AKP çeteleri Karayazı’nın Kurdka köyünde terör estiriyor

Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Geventepe (Reşa Sebrî) mahallesinde Cuma günü sabah saatlerinde devlet güçleri tarafından katledilen 4 kişiden Taner Ağar’ın ailesine ve taziyeye gelenlere işkence yapıldı.

Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Erzurum’un Karayazı ilçesinde 2 Mart günü Türk devlet polisleri tarafından katledilen 4 kişiden biri olan Taner Ağar’ın toprağa verilmesinin ardından açılan taziyeyi basan asker ve polisler, Ağar’ın ailesine ve taziyeye gelenlere işkence yaptı.

Ağar katledildikten bir gün sonra Karayazı’nın Kurdka köyünde gece saatlerinde toprağa verilmişti. Cenazenin toprağa verilmesinin ertesi günü sabah saatlerinde köyü çembere alan özel harekat çeteleri ve jandarmalar, taziyenin kurulmasına izin vermeyerek, taziye ziyaretinde bulunmak isteyenleri de darp etti.

Özel harekat çeteleri ve jandarmanın şiddetine maruz kalanlar arasında Taner Ağar’ın abisi Sevdin Ağar ile yakınları bulunuyor.

Taziye evine gelenleri kimlik kontrolünden geçiren AKP çetelerinin, insanlara hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı belirtiliyor.

AKP çeteleri dün de Kurdka köyünü basarak, insanları tehdit ettiği belirtildi. Köydeki iletişim araçlarının da çeteler tarafından kesildiği öğrenildi.