AKP’li Artemêt Belediyesinde kayın, damat, gelinler işe alındı

AKP tarafından gasp edilen Artemêt (Edremit) Belediyesi'nde 180 personel olması gerekirken, son bir yılda bu rakam 430’a yükseldi. Yeni 250 personel, tamamen torpillilerden oluşuyor.

31 Mart 2019 seçimlerini HDP’nin kazanmasına rağmen KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbataları verilmeyen HDP’li Eşbaşkanların yerine Türk İçişleri Bakanı tarafından belediye başkanı olarak atanan AKP’li İsmail Say, belediyede adeta bir nepotizm dönemi başlattı. Wan’da kamu kurumlarında nerede bir bürokrat var ise ya onun damadı, ya gelini, ya oğlu ya da eşi işe alındı. Hızını alamayan AKP’li Say, damadını, kuzenlerini, dayısının oğlunu bile torpille işe aldı. Torpille işe alımlarda işsize iş vermesi gereken İş Kur İl Müdürü Salih Serçe’nin kardeşi Aydın Serçe bile var.

180 olan personel sınırını şişirerek 430’a kadar çıkaran AKP’li Say, bu personelin maaşlarını da ödemeyince kamu arazilerini satmaya, peşkeş çekmeye başladı. Say, bu şekilde önümüzdeki seçimleri yüksel ihtimalle kazanması beklenen HDP’li Belediye Eş Başkanlarının personel almasının önüne de geçmek istiyor.

AKP’li Say, AKP’li milletvekillerini bu anlamda mutlu ederken, diğer kamu kurumlarını da boş geçmiyor. Wan’da nerede bir kamu kurum amiri var ise hepsinin yakınlarını belediyede işe aldı. İşte elimize geçen listeden bazı isimler:

Milletvekili Abdulhalat Arvas’ın iki yeğeni Leyla Arvas-Tahanur Arvas

Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan’ın yeğeni Hatip Orhan

Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı’nın kardeşi Mehmet Alayı Atlı

Tarım Orman il Müdürü İbrahim Görentaş’ın kardeşi İsmail Görentaş

İş Kur İl Müdürü Salih Serçe’nin kardeşi Aydın Serçe

VASKİ Müdür Yardımcısı Vahap Gazgen’in kardeşi Leyla Gezgen

AFAD İl Müdürü Osman Uçar’ın kardeşi İshak Uçar

Edremit Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin’in damadı Metin Yavuz

Edremit Jandarma Komutanı Fatih Yüzbaşı’nın eşi Melek Temiz

Edremit Belediyesi Muhasebeci Remzi Şahin’in yeğeni Göktuna Şahin

KENDİ DAMADINI DA İŞE ALDI

Kamu kurum amirlerini bu anlamda mutlu eden Say, kendi akrabalarını da unutmadı. Say’ın kuzeni Muhammed Ali Say, amcasının kızı Ayfer Say Süsan, dayısının oğlu Cemal Bardaş, damadı Gökhan Ulusoy, avukatlık ofis çalışanları Murat Ertaş, Tuba Berge işe alındı. 

Torpille anılan diğer isimler ise şöyle: AKP’li Edremit Belediye Meclis Üyesi Soner Bekiroğlu’nun babası ve kardeşi Yasin ve Özkan Bekiroğlu, Belediye Meclis Üyesi Vural Ayvaz’ın oğlu Talat Ayvaz, Belediye Meclis Üyesi İsa Kıyak’ın yeğenleri Adil ve Hüseyin Kıyak, AKP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Şenol’un oğlu İsmail Şenol, AKP’li meclis üyesi Kenan Öndil’in kardeşi Erdal Öndül, belediye meclis üyesi Yüksel Karaca’nın yeğeni Erol Karaca, Belediye Meclis Reşat Güler’in oğlu Kadir Güler, Belediye Meclis Üyesi Naif Kuştutan’ın damadı, Belediye Meclis Üyesi Cemal Hasar’ın gelini Ruken Hasar…

AKP İLÇE YÖNETİCİLERİ İŞE ALINDI 

Bunun dışında daha önce AKP’den Belediye Başkanlığı yapmış Yılmaz Kılıç işe gitmeden maaş alırken, AKP Edremit İlçe Başkanının şoförü de 4 yıldır işe gitmeden maaş alanlardan. AKP Edremit ilçe yönetiminde bulunan Habban Demirbacak, Seher Ecer, Faruk Tuncil, Besna Okan, AKP Gürpınar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yıldız’ın oğlu Mesut Yıldız’da belediye işe girmeyi başaran torpillilerden.