AKP'li Urfa Belediyesi parsel parsel kenti satıyor

AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi Urfa merkez iki mahallede onlarca parsel arsayı satışa çıkardı. 21 ve 28 Aralık tarihlerinde ihalesi yapılacak olan bu arsaların değeri 100 milyon TL'yi aşıyor.

HDP'li 93 belediyeye kayyum atayarak halkın iradesine ipotek koyan AKP hükümeti, kendi belediye başkanlarının bir kısmını ise tehdit ederek istifa ettirirken, onlar hakkında hiçbir davada açtırmadı. Urfa'da Viranşehir, Bozova, Halfeti belediye başkanları ve meclis üyelerini siyasi bir kararla görevden alan İçişleri Bakanlığı bunların yerine kayyum atadı.

Urfa Büyükşehir Belediyesi'nde aynı zamanda Meclis üyesi olan HDP'lilerin tasfiyesi sonrasında muhalefet kalmaz iken, AKP'li belediye, taşınmazları satmaya başladı.

Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyrantepe mahallesinde 26 parsel, Ertuğrul Gazi mahallesinde 14 parsel olmak üzere 40 parsel arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların en küçüğü bir dönem iken en büyüğü 29 dönüm ve belirlenen rayiç bedeller ise 1 milyon TL ile 11 milyon TL arasında değişiyor. Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan bu arsaların belirlenen rayiç bedel toplamı ise 100 milyon TL'yi aşıyor.

AKP'li belediyenin Meclis’ten aldığı kararla gerçekleştirdiği bu satışa ise muhalefet olmadığı için karşı çıkan da olmadı.