AKP’liler bile HDP’ye şikayet ediyor

HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, kayyum belediyeciliğinin kent halkı üzerinde de ciddi tahribatlar yarattığını söyleyerek, “AKP’ye oy verenler dahi artık HDP’ye gelerek şikayette bulunuyor” dedi.

Kayyumların, tamamen kültürel asimilasyon ve rant paylaşımını amaç edindiğini söyleyen HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, Yozgat ve Çorum’dan yöneticiler getirildiğini, asker ve polis eskilerinin istihdam edildiğini ifade etti.

ANF’ye konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, kayyum rejiminin her şeyden önce bir sömürgecilik ürünü; 100 yıllık cumhuriyetin Kürt halkının iradesini tanınmadığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Kayyumların, tamamen bir kültürel asimilasyon ve rant paylaşımını amaç edindiğini belirten Kuday, şunları söyledi: “2016’da atanan kayyum, dönemimizde açılan kadın kurumlarını kapatmakla işe başladı. Gençlik ve kültür kurumları kapatılıp, yerlerine asimilasyon odaklı kurumlar açıldı. Uğur Kaymaz gibi Kürt halkının hafızasında yer edinmiş sembol bir ismin heykelini kaldırarak, kültürümüze ve hafızamıza saldırdı. Demografik yapıyla oynamayı sürdürüyor. Halkın cebinden çıkan paraları nasıl dağıttıkları artık alenileşti.”

POLİS VE ASKER İSTİHDAM EDİLİYOR

Kayyum belediyeciliğinin Mardin’in özünü asimile etmek ve kökünden koparmak üzerine kurulduğunu vurgulayan Kuday, şöyle devam etti: “Kayyum belediyelerinde neredeyse tüm yönetim kadrosu Çorum ve Yozgat gibi farklı kentlerden getirildi. Belediyelerde de onlara daire başkanlığı ve benzeri önemli konumlar tahsis edildi. Hatta polis ve asker geçmişi olan ya da o görevlerden istifaları sağlananlar, belediyelerde istihdam ediliyor. Tüm bu kötü yönetim ve ranta dayalı belediyecilik pratiklerinden dolayı dün AKP seçmeni olanlar bile bizim partimizden yana tavır almaya başladı.”

YEREL GAZETECİLER TEHDİT EDİLİYOR

Kürtlerin dışındaki diğer halklardan da HDP’ye ciddi akış olduğunu, tüm kesimlerin tahribatları gördüğünü belirten Kuday, şunları ekledi: “İnsanlar gelip bu durumu bize itiraf etmeye başladı. Mardin’deki yerel basında olan gazetecilerden de duyuyoruz bunu. Her gün boy boy AKP’nin ve kayyumun reklamını yapan basın kurumları dahi artık gerçeği gizleyemediklerini, ancak aileleriyle tehdit edildikleri için bunları yazamadıklarını söylüyor.”