AKP’nin seçim yatırımı tekstil fabrikası 3 ayda kapandı

AKP’li Gürpınar belediyesinin geçtiğimiz genel seçimlerde açılışını yaptığı tekstil fabrikası üç ayda kapandı. 3 ay çalıştırılan işçilerinin ise sigortasının sadece 1 gün yatırıldığı ortaya çıktı.

AKP’li Gürpınar Belediyesi, 14 Mayıs genel seçimlerinden önce Payizava'da (Gürpınar) bir tekstil fabrikası açtı ve bu tesiste 600 işçinin çalıştırılacağı propagandası yaptı.

Açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de hem genelde hem de yerelde hizmet ve eser siyasetini ortaya koyarak çığır açtıklarını iddia etti.

FOYASI ÜÇ AYDA ORTAYA ÇIKTI

Ancak AKP’nin foyası 3 ayda ortaya çıktı. Sadece 180 kişi işe alındı ve asgari ücretin altında bir para ile çalıştırıldı. Bunu da MESEM ve İş Kur desteği ile yapan AKP’li belediye, esnaflardan borç malzeme, gıda, taşıma ücreti karşılığında çeşitli işler yaptırdı ve karşılığında herhangi bir ödeme de yapmadı. 

AKP’nin tekstil tesisi halkı dolandırdıktan sonra kepenk kapattı ve işçiler işsiz kaldı. İşçiler sigorta primleri yatıyor sansa da sadece 1 günlük sigorta primlerinin yatırıldığı ortaya çıktı.