GÖRÜNTÜLÜ

Amed'de Özgürlük Yürüyüşü: Bê Serok jiyan nabe!

Amed'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için toplanan halk, kentin birçok noktasından özgürlük yürüyüşü başlattı. Halk sık sık "Bijî Serok Apo" ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıyor.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’te buluşuyoruz” şiarıyla yapılacak miting öncesi İstasyon Meydanı abluka alındı. Halk bunun üzerine kentin birçok noktasında toplandı. Toplanma yerlerinden biri olan Ofis Semti'nde binlerce kişi bir araya geldi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da buradaki buluşmaya katıldı. 

Çand Amed önünde çok sayıda kişi toplandı. Polis engeline tepki gösterildi. Polislerin “Talimatla iş yapıyorsunuz” sözlerine tepki gösteren DEM Parti Wan Milletvekili Zülküf Uçar, “Siz sizi aşan konuşmalar yapıyorsunuz. Anayasa Mahkemesinin (AYM) toplantı ve yürüyüşe dair aldığı kararlara bakın. Vali bu kararın üzerinde karar alıyor. Siz provokasyon yapmaya gelmişsiniz” diye belirtti

Buradaki halk, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Direne direne kazanacağız” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları ile yürüyüşe geçti. Kitle, çeşitli sokaklardan yürüyüş düzenledi. Polisler, baro seçimlerinin olumsuz etkilendiğini belirten avukatlara da saldırdı. 

 

REZAN'IN HER YERİ DİRENİŞ ALANI 

 

Halk sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıyor. Kentin birçok noktasından özgürlük yürüyüşü başladı. Halk, ses çıkarma eylemi yapıyor. 

Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde bir araya gelen halk, sık sık "Bijî Serok Apo" sloganı attı. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, "Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana ve Kürt sorunu demokratik çözüme kavuşana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Bozan ve beraberindekiler, daha sonra Kürtçe şarkılar eşliğinde sokak aralarında yürüyüşe geçti. Sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Halk Cemiloğlu Caddesi'nde bir araya geldi. Tekerlekli sandelyeleriyle eyleme katılan kişiler dikkat çekti. 

Sûr ve Yenişehir ilçesinde de gençler sokaklara çıktı. Ekinciler Caddesi’nde toplanan gençler, zafer işaretleriyle yürüyüş gerçekleştirdi.  Gençler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Çevredeki halk da gençlere alkış ve zılgıtlarla destek verdi. 

HALK ENGEL TANIMIYOR

Mêrdîn ve Şirnex'ten "özgürlük" yürüyüşüne katılmak için yola çıkan halk da, Amed'in Xana Axpar (Çınar) ilçesine vardı. Halk, burada polis engeline karşı Amed merkeze yürüyüş başlattı. Halk, Kürtçe şarkılar eşliğinde yürüyor. 

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ

Riha'dan yola çıkanlar, Amed girişindeki Pirinçli Polis Noktası'nda durduruldu. Halk, bunun üzerine yaya olarak yürüyüşe başladı. Halk sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana İmralı" sloganları atıyor.