Amed'de binler özgürlük mitingi için toplanıyor

Amed'de "özgürlük" mitingi için Ofis Semti ve Göçmenler Caddesi'nde binlerce kişi toplanmaya başladı.

ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ

Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’te buluşuyoruz” şiarıyla yapılacak miting öncesi Amed'in birçok noktası Türk devlet güçlerince abluka altına alındı. İstasyon Meydanı başta olmak üzere kentin birçok cadde ve sokağı zırhlı araçlarla kapatıldı. 

Ancak halk, miting için birçok noktada toplanmaya başladı. DEM Parti milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'ndeki Göçmenler Caddesi'nde bir araya geldi. Halk, buradan İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisler yürüyüşü engellemeye çalıştı. Bazı yurttaşlar, "Ne yaparsanız yapın bu halk yürüyecek. Engel olamazsınız" diye belirtti

Ayrıca Ofis Semti'ndeki AZC Plaza önünde halk bir araya gelmeye başladı. Milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu yurttaşların burada açıklama yapacak.

DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da buradaki açıklamaya katılması bekleniyor.