GÖRÜNTÜLÜ

Amed'deki açlık grevi 7. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşmenin sağlanabilmesi ve sağlıklı bir haber alınması için 50 gönüllü tarafından başlatılan açlık grevi 7.gününde yoğun destek ziyaretleri ile devam ediyor.

DBP Amed il binasında Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanması, sağlık ve güvenlik durumu hakkında doğrudan bilgi almak için 50 gönüllünün başlattığı açlık grevi 7’nci gününe girdi. Açlık grevinin yapıldığı Vedat Aydın Konferans Salonu’na, 1998 yılında Abdullah Öcalan’a yönelik komploya karşı geliştirilen “Güneşimizi karartamazsınız” sloganı pankart olarak asıldı.

Dün gün içerisinde birçok ziyaretçinin geldiği eyleme, DBP il ve ilçe yöneticileri, Barış Bloku üyeleri de geldi. Açlık grevi direnişçilerini ziyaret edenlerin arasında,  Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, ilçe belediye eşbaşkanıları ve Meclis Başkan Vekili HDP İstanbul Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da yer aldı.

Günün en önemli gelişmesi de Öcalan ile aile görüşü yapılmasına dair haberler oldu. Direnişçiler bu konuda yoğun ısrarlar üzerine basın açıklaması yaparak düşüncelerini dile getirdi ve bu haberin kendileri açısından geçersiz olduğunu vurguladı. Halka da bu habere itibar etmemeleri çağrısı yapıldı. 

Yine dün akşam saatlerinde açlık grevi direnişçilerini Sanatçı Xero Abbas ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBBŞT) oyuncuları ziyarette ederken, Xero Abbas şarkılarıyla açlık grevindekileri selamladı. 

DBBŞT oyuncuları doğaçlama olarak ‘Spor Tiyatrosu’ adıyla tiyatro yaptı. 

Saat 19.00 ime 21.00 arası tekrar salona gelen açlık grevi direnişçileri kendi aralarında ve gelen ziyaretçilerle birlikte stranlar söyledi. 

Dün gün içerisinde gelen tüm ziyaretçiler “Ada’ya Notlar” defterine mesajlarını ve düşüncelerini yazmayı unutmadı.