Amed'deki tutsaklara kelepçe takılıp işkence yapıldı!

Diyarbakır T Tipi Cezaevi’nde bulunan tutsakların elleri kelepçelenerek işkenceye uğradığı açıklandı.

Diyarbakır T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutsakların, gardiyanların saldırısına uğradığı belirtildi. Tutsakların gardiyanların 31 Ocak’ta yaptığı koğuş baskını sırasında ters kelepçelenerek kameraların olmadığı bir yerde işkenceye maruz bırakıldığı aktarıldı. Geçtiğimiz hafta ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşananları anlatan Abdülaziz Tektaş, tutsakların işkenceye maruz kaldığını söyledi.
Tektaş, cezaevinde bulunan iki kardeşten birinin başka bir cezaevine sürgün edilmesi üzerine bilgi almak isteyen tutsaklar ile gardiyanlar arasında yaşanan tartışmanın ardından saldırıya maruz kaldıklarını belirtti.

KAMERALARIN OLMADIĞI YERDE İŞKENCE

Yaşananlara itiraz eden Tektaş ve koğuş arkadaşları ile gardiyanlar arasında arbede başladığını aktaran aile, koğuştaki herkesin elleri ters kelepçelenerek kameraların olmadığı bir noktada işkenceye uğradığını söyledi. Tektaş ve arkadaşlarını hastaneye götürüldüğünü ifade eden ailesi, Tektaş’ın kafasından ve sırtından yaralandığını söyledi.
Aile, tutsakların saldırıyla ilgili dilekçe verdiklerini ancak dilekçe numaralarını istemelerine rağmen cezaevi idaresinin konuya dair bilgi vermediğini ifade etti.