Amed'den gasba tepki: Kürt düşmanlığı!

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, belediyelerin gasp edilmesi ve gözaltıların Kürt düşmanlığı olduğunu belirtti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, HDP'li belediyelerin gasp edilmesi ve eşbaşkanların gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

'AKP VİRÜSÜ FIRSATA ÇEVİRİYOR'

Açıklamada, "Batman, Silvan, Lice, Eğil, Ergani, Güroymak, Halfeli ve Gökçebağ belediyelerine kayyum atanması, belediye eşbaşkanlarının evleri basılarak gözaltına alınmaları AKP’nin salgın sonrası daha da otoriter bir yönetim anlayışının oturması için süreci fırsata çevirdiğini göstermektedir. Böyle bir gün 8 belediyeye kayyum atanması ülkede sağlıklı olmayan demokrasiye virüs bulaştırmadır” denildi.
Gasp ve gözaltıların demokratik yaşama müdahale olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkına ağır bir saldırıdır. Toplumsal yaşam dokularına müdahaledir. Hukuk devleti olmanın kriterlerine ciddi bir saldırıdır. Diyarbakır sendika, emek ve meslek örgütleri olarak iktidara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, milyonların evlerine çekilmek zorunda kaldığı böylesi tarihi ve dramatik bir dönemde toplumsal ilişkileri daha fazla tahrip etmeyin. Kürt düşmanlığından vazgeçin. Bir arada yaşama iradesine daha fazla zarar vermeyin. Kamuda hukuksuzca ihraç ettiğiniz bilim insanlarına, sağlık emekçilerine ve daha binlercesine bugün ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortada iken bir başka OHAL uygulaması olan kayyum politikasından derhal vaz geçin. Halkın iradesine dokunmayın.”