Amed halkı Öcalan’dan haber almanın sevincini yaşıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile dün yaptığı görüşmenin sonuçlarını açıklaması Amed halkı büyük bir coşku ile karşıladı. Amedliler, Öcalan’dan haber almış olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

ÖZMEN: ÖNDERLİĞİMİZİN İYİ OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ

Çok heyecanlı olan Ayşegül Özmen, açlık grevi direnişçilerin iradelerinin bu kadar güçlü olmasından dolayı onları selamladığını belirtti. “Önderliğimizin sağlığının yerinde olmasının ve açlık grevi direnişçilerin taleplerinin yerine gelmesi beni çok mutlu etti” diyen Özmen “Eğer devlet 8 günlük açlık grevine ses olduysa bu sürece bir ses olabilir” diye konuştu.

KORHAN: HER ZAMAN DİRENECEĞİZ

Mehmet Korhan ise, Mehmet Öcalan’ın konuşmasına dikkat çekerek sadece Öcalan’ın barıştan yana konuşmasının var olduğunu söyledi. Korhan, her zaman barıştan yana olduklarını ve bu yüzden dışlandıklarını ifade ederek her ne olursa olsun direnişlerinin devam edeceğini belirtti.

TİMUR: BARIŞ KİLİDİ ÖCALAN’DIR

Kürt Annesi Fatma Timur, Mehmet Öcalan’ın Öcalan ile görüşmesi ve özelikle bayramda böylesi bir haberi aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek “Önderliğimiz üzerinde tecrit sürüyor. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Direnişimiz devam edecektir. Barışın kilidi Öcalan’dır. Hükümet önderliğe ses versin çünkü ilettiği mesajda diyor eğer devlet isterse 6 ayda Kürt sorunu çözeriz bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Artık kan aksın istemiyoruz ve barış olsun istiyoruz” diye konuştu.

AKKAYA: DEVLET BARIŞ İSTİYORSA ÖNDERLİĞE SES VERSİN

Açlık grevinin sonuç verdiğini söyleyen Hasan Akkaya, “Önderliğimizin söylemeleri çok önemliydi. Türkiye’de her gün insanlar ölüyor. Devlet barış istiyorsa Önderliğimize kulak versin. Önderliğimiz ne kadar büyük ve değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Önderliğimiz tecrit edilmeseydi bu kadar ölüm olmazdı” dedi.

NAZLIER: ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN BAŞLASIN

Gülistan Nazlıer ise, Kürt halkının yaklaşık 2 yıldır önderliklerinden haber alamadıklarına dikkat çekerek, bugün kendisinden haber alınmasını çok gurur verici olduğunu söyledi. Sağlık durumunu özellikle çok merak ettiklerini belirten Nazlıer şöyle devam etti. “Bugünkü görüşme kaygılarımızı birazcık da olsa giderdi. Açıklama yapıldığı zaman halkın önderliğe olan bağlılığını bir kez daha gördüm. Savaş devam ediyor insanlar ölüyor. Hükümet önderliğimizin taleplerine ses versin. Çözüm süreci yeniden başlasın.”

...