Amed'in ilçelerinde Gemlik Yürüyüşü için çağrı

Erxenî ve Farqîn ilçelerindeki halk toplantılarında, Gemlik’e düzenlenecek Özgürlük Yürüyüşü için çağrı yapıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ile Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD FED) öncülüğünde 18 Kasım’da Gemlik’e yapılacak Özgürlük Yürüyüşü öncesi Amed’de halk toplantıları düzenlendi.

HEDEP Erxenî (Ergani) ilçe binasında halk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının gerçekleştiği salona “Sayın Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” pankartı asıldı. Toplantıda, Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’ne ilişkin 22 Aralık 2010’da kaleme aldığı mektubu okundu.

'ÇÖZÜM İMRALI'DAN GEÇİYOR'

Toplantıda konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan yaklaşık 3 yıldır haber alınamadığını hatırlattı. Tecridin kabul edilmemesi gerektiğinin altını çizen Gürbüz, Kürt sorununun çözümünün İmralı’dan geçtiğini belirterek, herkesi yapılacak yürüyüşe davet etti. Gürbüz, “Bu yürüyüş özgürlük yürüyüşüdür, tecridi kırma yürüyüşüdür, Kürt sorununun çözüm yürüyüşüdür. Yolumuz özgürlük yoludur, yolumuz Sayın Öcalan’ın özgürlük yoludur. Hak ve talebimiz belli. Bunun için başaracağız” ifadelerini kullandı.

 Farqîn (Silvan) ilçesinde ise HEDEP ilçe binasında düzenlenen halk toplantısına, çok sayıda kişi katıldı. Toplantı salonuna Kürtçe ve Türkçe yazılı “Sayın Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” pankartı asıldı.  

'HERKES YÜRÜYÜŞE KATILMALI'

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride değindi.  Sultan Yaray, “25 yıldır Sayın Öcalan, ağır tecrit koşulları altında tutuluyor. Bu tecrit kadınlar ve toplum üzerinde de sürdürülüyor. 2 yıldır da hiçbir şekilde görüşme sağlanmıyor, sağlığı hakkında hiçbir bilgimiz yok. Tecridin kaldırılması için Avrupa ve dünyanın her yerinde eylemler yapılıyor. 18 Kasım’da da Gemlik Yürüyüşü olacak. 18 Kasım’da Amed’te buluşacağız. AKP-MHP yaklaşımını kabul etmiyoruz. Siyasi bir yaklaşım söz konusu, bu keyfi yaklaşımdır. Herkes bu yürüyüşe duyarlı olmalı. Herkes bu tecride karşı duruşunu ortaya koymalı” diye konuştu.