Amedliler ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşıyor

Amedliler, Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı zor günler yaşadıklarını ifade ederek, iktidarın ekonomi alanında yürüttüğü yanlış politikaları eleştirdi.

Sokaktaki esnaftan kamu emekçilerine, kiracılardan çalışanlara kadar herkes yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dert yanıyor. Halk, AKP-MHP iktidarına tepki gösteriyor.


Amedliler, yaşadıklarını geçim sıkıntısını ANF’ye anlattı.

Rıdvan Keser: insanların artık alım gücü kalmamış. Bu durumu Erdoğan'a sormak lazım. O nasıl geçiriyorsa gelsin millettin aldığı maaşı nedir? Kazancı nedir? Ona göre o geçinsin. Ekonomik sorunların sebebi Erdoğan'ın kendisidir. Kendisi ekonomist olduğunu söylüyor, kitabını yazmış ama bizler okuduk, o okumadı. O gitmeyene kadar ekonomik sorunlar çözülmeyecek. Kaynakları kendi saltanatı ve kendi çevresine aktardığı müddetçe millet fakirleşecek, perişan olacak.

EKONOMİ BERBAT BİR DURUMDA

Devrim Deniz: Fanatik AKP'li insanlara sorduğun zaman hepsi de aynı fikirdedir. Ekonomi artık berbat bir durumdadır. Gerçekten artık berbat bir durumdayız. Şu an iş yapamıyoruz, esnaflar olarak çok zor bir durumdayız. Bireysel tüketiciler zaten para bulamıyor. Amed halkının çoğu asgari ücretin altında çalışıyor. Ekonominin bu kadar bozuk olmasının sebebi, devletin yanlış politikasından kaynaklıdır. Dışa ve dolara bağlı bir ekonomi. Devletin ekonomik olarak istikrarsızlığı, hataları, yanlış politikaları ve siyasetteki tutarsızlıklar nedeniyle bu durumdayız. Artık ekonomide güven vermiyorlar.

GÜNÜ BİRLİK YAŞAR HALE GELDİK

Mehmet Yaşar: Çocuklarımın artık bir geleceği yok. Geleceğe yönelik hiçbir umudumuz yok. Günü birlik yaşar haldeyiz. Bu ülkede 40 yaşındaki bir insan gemiciklerle oynarken, 60 yaşındaki bir adam emekli kuyruğunda bekliyor.

Seyda Goyana: Bir senedir lokantaya gidemiyorum. Gönül rahatlığıyla yemek yiyemiyorum, çünkü para yok. Bu rezalete razı olanlar için diyecek hiçbir şeyim yok. Onlara oy verip şükredenlere acıyorum.