Anne Erol: Adalet arayanlar sindirilmek isteniyor

Pirsûs’ta katledilen Evrim Deniz Erol’un cezaevinde tutulan annesi Besna Erol, "Adalet arayanlar yıldırılmaya çalışılıyor. Adalet terazisinin iyice sarsıldığı bir dönemdeyiz" dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde DAİŞ çetelerinin saldırısında katledilen 33 kişiden Evrim Deniz Erol’un cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle 7,5 yıl hapis cezası alan, 2019’da tutuklanan Anne Besna Erol, katliamın yıl dönümü nedeniyle çocuklarına mektup gönderdi.

Elazığ Cezaevi’nde tutulan Anne Erol, oğlunun katledilişinin yıl dönümünde mezarı başında okunması için kaleme aldığı mektupta, “Bir mezarlık ziyareti bile bana çok görülüyor” dedi.

'ADALET ARAYANLAR HEDEFTE'

Mektupta şöyle denildi:

"Sevgili oğlum, yine Temmuz ayındayız. 8 yıl önce kavganın ve savaşın içinde barış umutlarını çocuklara ulaştırmayı düşünen Düş Yolcuları’na korkunç yüzünü gösterdi kötülüğü sevenler…

Bugün bile hala tüm dünya kurak bir toprağın suya hasreti gibi barışa özlem duyuyor. O günkü yolcuların hayalleri halen taptaze ve canlı. Bunca yıldır adalet arayışımız bir an bile bitmedi, bitmeyecek. Oğluma sahip çıktığım için 5 yıldır cezaevindeyim. Ben, bu yaşımda bu kadar hastalığımla demir kapların arkasındayım. Bir mezarlık ziyareti bile bana çok görülüyor. Çocuklarımızın katilleri, buna sebep olanlar hala dışarıda dolaşıyor ve hastanelerde tedavi oluyorlar. Hak ve hukuk istediğimiz için mahkemeler çok hızlı çalışıyor ve bizleri cezaevinde tutuyorlar. O büyük katliamın mahkemesinde de bir yol alınmıyor. Adalet arayanlar yıldırılmaya çalışılıyor. Adalet terazisinin iyice sarsıldığı bir dönemdeyiz. Bu adaletsizliği ne yer ne gök kabul eder ama bizim yarınlara olan barış özlemiz bitmeyecek. Adalet inancımız ve inadımız mutlaka barışa ulaşacaktır.”