Asos Dağı’na hava saldırısı

Asos Dağı’na yönelik hava saldırılarının dün gece saatlerinde de sürdüğü öğrenildi.

Türk savaş uçakları, Rojhilat (Doğu Kürdistan) ile Başûr (Güney) Kürdistan sınırında bulanan ve Süleymaniye kentine yakın olan Asos Dağı’nı dün gece yerel saatle 02.30’da bir kez daha bombalandı.

Asos bölgesindeki köylülerin verdiği bilgilere göre, Türk savaş uçakları dün gece saat 02.30'da bir kez daha bombalandı. Türk savaş uçakları Asos Dağı’na 5 bomba attı. Büyük bir gürültü oluştu.

Türk ordusu dün öğlen saatlerinde Asos dağı'nı yine bombalamıştı.

TÜRKİYE-İRAN ORTAK SALDIRISI

Asos'a yönelik hava saldırıları Kasım ayından beri devam ediyor. Yerel kaynaklar, hava saldırılarından önce İran'a ait keşif uçaklarının bölgede dolaştığını bildiriyor. 

Kürtlere karşı birlikte hareket eden İran ile Türkiye devleti arasındaki görüşmeler son süreçte yoğunlaşmış bulunuyor. Asos'a yönelik saldırıların söz konusu iki devletin ortak saldırısı olarak görülüyor.

Doğu Kürdistan'da faaliyet yürüten PJAK (Kürdistan Özgür Yaşam Partisi) Eşbaşkanı geçtiğimiz günlerde ANF'ye yaptığı açıklamada, 'İran'ın Kürtlere karşı kirli bir ittifak içinde' olduğunu söylemişti. 

Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK) 2 Aralık günü yaptığı açıklamada, devam eden hava saldırılarında 3 gerillanın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.