Asos saldırısında 3 YRK gerillası şehit düştü

YRK, Türk savaş uçaklarının 27 Kasım’da Asos Dağı’na yönelik yaptığı hava saldırısında yaşamını yitiren 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

Türk savaş uçaklarının 27 Kasım’da Süleymaniye’nin Mewan beldesinde bulunan Asos Dağı bombalanmasına ilişkin açıklama yapan Doğu Kürdistan Birlikleri (YRK), 3 gerillanın yaşamını yitirdiğini belirtti.

YRK’nin açıklaması şöyle:

“Apocu Hareket’in mücadele temelinde Ortadoğu’da yaşanan gelişme ve değişimler demokrasi ve özgürlüğü inşa etmektedir. Bu yaşanan gelişmeler Kürt halk birliğini geliştirmektedir. Kürt özgürlük hareketinin güç ve iradesi gün geçtikçe genişlemektedir. Bu yaşananların bölge halklarını özgürlüğe ulaştırmasını umut ediyoruz. Faşist Türk ve İran devletleri Kürt halkını yok edemeyeceklerdir. Aksine, şu an kendileri kriz durumunda yok olmaya doğru ilerlemektedir.

Kürt halkı, bölgede demokratik ulus toplum temelini kurmakta. Bu model bölge halkları tarafından da desteklenmektedir. Çünkü bölgede bulunan bütün bileşenler, ortak yaşam temelinde birbirilerini kabul etmiş durumdalar. Ortadoğu’da yaşanan bu krizin ortasında, Kürt halkının bu modeli inşa edememesi için Türk ve İran devletleri, Kürtleri her anlamda hedef almakta ve insanlık dışı saldırılar yürütmektedir. 27 Kasım gecesi yani PKK’nin kuruluşunun 40’ıncı yıldönümü gecesinde, Türk savaş uçakları Güney Kürdistan’ın Mawet kasabasında bulunan Asos dağına yönelik bir bombardıman gerçekleştirdi. Bu bombardımanda Asos dağı ağır bir şekilde bombalandı. Bombardıman sonucunda bölgede bulunan gezici bir gerilla grubumuz şehit oldu."

Hava saldırısında yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

İsim ve soyadı: Mihemed Seîd Îbrahîm

Kod adı:  Jîrwan Mahabad

Doğum tarihi ve yeri: 1969 / Mahabad

Şahadet tarihi ve yeri: 27’ê Mijdarê/Çiyayê Asos

***

İsim ve soyadı: Ehmed Hebeş

Kod adı: Delîl Reşîd

Doğum tarihi ve yeri: 1980/ Efrîn

Şahadet tarihi ve yeri: 27’ê Mijdarê/Çiyayê Asos

***

İsim ve soyadı: Salar Sofî

Kod adı: Serbest Dilniya

Doğum tarihi ve yeri: 1993 / Sine"

Şahadet tarihi ve yeri: 27’ê Mijdarê/Çiyayê Asos

YRK açıklamanın sonunda ise şunları söyledi: “İran ve Türk devletlerinin kirli planları sonucunda 3 arkadaşımız şehit düştü. YRK olarak başta şehitlerin ailelerine ve Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz. Bir kez daha şehitlere özgürlük isteğimiz yineliyoruz. Kanlarını yerde bırakmayacağız.”