‘Asrın gerilla savaşını Türk devletine göstereceğiz’

HPG gerillaları, 2021’de başaramayan işgalci Türk devletinin 2022’de sonuç almak istediğine dikkat çekerek, “Gerilla çelikten iradesiyle bir kalkan gibi hesaplarına engel oluyor” dedi.  

HPG gerillaları Rûbar Xemgîn ve Elîşer Amed, Türk devletinin 2021'deki operasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığı için 2022'de sonuç alma temelinde yöneldiğine işaret etti. 

Türk devletinin 17 Nisan 2022'de başlayan saldırılarının aslında 2021'de başlayan planlarının devamı niteliğinde olduğunu dile getiren HPG gerillası Rûbar Xemgîn, şöyle konuştu: “Geçen yıl 23 Nisan'da başlayan ve tam bir yıl süren işgal harekatı, Türk devleti açısından başarılı geçmedi. İşgal planlarını sürdürmek için bu yıl 17 Nisan'da yine geniş çaplı saldırılar gerçekleştirdiler.

‘TEKNİK İNSAN İRADESİ KARŞISINDA ÇARESİZ’ 

Tünel savaşlarında kimyasal silahlarla sürekli saldırılar, yanı sıra her gün patlamalar oluyor. Bu şekilde sonuç almayı umuyorlar. İkincisi, karada da hakimiyet kurmak isteseler de hareketli gerilla timlerinin tarzı buna izin vermiyor. Dolayısıyla yürüttükleri savaş tekniğe dayalıdır. Onun dışında ellerinden bir şey gelmiyor. Zaten herkes operasyonlarının başarılı olmadığını görüyor.

‘İNDİRME YAPMALAR DA ARTIK KOLAY DEĞİL’

Türk devletinin tepelere birkaç asker indirinceye dek hangi zorlukları yaşadığını görüyoruz. Bu savaşta gerillalar, askerin konuşlandırılmasına izin verilmemesine odaklandı ve sonuç bu oldu. Türk devleti gerillalarda güçlü bir savunma sistemi gördü. Gece gündüz girişimleri başarısız oldu ve orduları darbelenen helikopterlerle geri çekildi.

‘TARZ VE HAREKETLİLİKTE DERİNLEŞMEYİ YAŞADIK’

Geçen yılki direnişten çok önemli sonuçlar çıkardık. Özellikle tarz ve taktik konusuna yoğunlaştık. Bu nedenle bugün gerillalar Türk devletini araziye mahkum olmaya zorluyor. 

Cenga Xabûr Direnişinde yer alan gerillalar olarak Zendura’daki yoldaşlarımızın gösterdiği direniş ruhuyla hem yılın hem de asrın gerilla savaşını Türk devletine göstereceğiz. 

Türk devleti son iki yıldır başarılı olamadı; saldırılarını istediği kadar  genişletse de başarılı olamayacaktır.

KDP bu savaşta aktif işbirlikçi rol oynuyor. Geçen yıldan bu yana gerillalarla PDK güçleri arasında savaş çıkmadıysa, bunun nedeni gerillaların ulusal duyarlılığıdır. Esas olarak KDP’ye baskı yapacak ve onu bu yoldan döndürecek olan  Kürt halkının kendisidir.''

‘KÜRDİSTAN’I SAVUNANLAR KAZANACAK’

Elîşer Amed ise işgalci askerlerin psikolojilerinin bozulduğunu ve gerillalara karşı savaşacak durumda olmadığını söyledi. 

Elîşer Amed, şöyle devam etti: "Tekniğe dayanan ve işgal planını gerçekleştirmek isteyen ordunun hali ortada. Teknik hariç her anlamda kırılmıştır. Askerleri çaresiz, tıkanmayı yaşıyor, gerillalar tarafından her gün darbe yiyor. Bu savaş, gerillanın modern tarzıyla gelişiyor ve sonuç alıyor. 

Türk devleti PKK şahsında Kürt halkını yok etmek istiyor. Ancak gücünü Önderliğinden ve şehitlerinden alan Kürdistan gerillaları, Türk devletinin tekniğini felç etmiştir. Gerillalar savaşlarını başarıyla yürütüyor ve bu her gün medyada yer alıyor. Şu ana kadar helikopterlerinin çoğu düşürüldü ve direniş bölgelerinde bulunan askerler bile onları güvenli bir şekilde uçuramıyor. Bu, temelde bir ordu için en büyük yenilgidir.

İşgalci devlet tüm gücüyle bu alanlara saldırıyor. Çağın tekniği her şeyini devreye koymuş ama arkadaşlarımız insanüstü bir iradeyle savaşıyor, düşmana fedai ruhla karşılık veriyor.

Bu yılki savaş geçen yıldan daha kapsamlı. Bölgelerimize hayali planlarla geldiler ama faşist rejimlerinin yıkılmasıyla sonuçlanacak. Bu varlık savaşında gerillanın hazırlıkları en üst düzeydedir. Kuşkusuz bu savaşta düşmanı yeneceğiz ve zafere ulaşacağız."