Ateşin Çocukları İnisiyatifi Ankara ve İstanbul'da eylemler yaptı

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Ankara ve İstanbul'da bir dizi eylem gerçekleştirdiğini duyurdu. İnisiyatif, Kürdistan'ı işgal edenlerin bedelini ödeyeceğini vurguladı.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

İnisiyatif, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

6 MAYIS

Ankara-Kahramankazan ilçesi Saray mahallesindeki boya fabrikası kutsal ateşimizin alevleriyle küle dönmüştür. Fabrikanın tiner paketleme atölyesinde öfkemizin tutuşturduğu kıvılcımlarla başlayan yangın devasa alevlere dönüşerek ilçeyi zehirli dumanlara boğmuş, çevrede korku yaratmış ve sundukları desteklerle işgale katkı sunan faşist baronları büyük maddi zarara uğratmıştır.

İstanbul-Bağcılar ilçesi Bağlar mahallesinde bulunan 3 katlı iş merkezi yakılmıştır. Yangında iş merkezi iş göremez hale getirilirken Kürt düşmanı destekçisi patronları maddi zarara uğratılmıştır.

İstanbul-Zeytinburnu Maltepe mahallesinde 4 katlı elektronik malzeme fabrikası bir anda alevlerimize teslim olmuş ve yangın sonucunda fabrika kullanılamaz hale gelirken işgalci politikalara destek verenler büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır.

7 MAYIS

İstanbul-Beşiktaş-Etiler’de bir alışveriş merkezi ateşe verildi. Yangın sonucu AVM kullanılamaz hale getirilirken mezarlarımıza yapılan saldırılara ve halkımıza yapılan soykırım operasyonlarına alkış tutan şakşakçı patronlar büyük maddi zarara uğratılmıştır.”

BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ

Ateşin Çocukları İnisiyatifi açıklamasında, “Sömürgecilerin ve şakşakçıların söylediği her söze kulağımız tıkalıdır. Yüreğimiz öfke ve intikam ateşi ile doludur. İş değil, ülke arayışındayız. Ekmek değil özgürlük peşindeyiz. Cennet ülkemizi işgal edip biz Kürtleri Türkiye’de çalışmaya muhtaç eden sistemden, onu destekleyen faşistlerden, oy verenlerin hepsinden büyük intikam almak namus ve şeref borcumuzdur. Sanmayın ki bir iş verdiniz diye sevineceğiz. Ateşin Çocukları İnisiyatifi Kürdün tarihsel hafızasıdır ve bu sahte oyunlarınıza gelmeyecektir. Böyle düşünen ahmaklara duyurulur.

Siz Kürdistan’ı işgal ettiniz ve bedelini ödeyeceksiniz. Canınız yandığında çocuklar gibi mızmızlanacağınıza orduya verdiğiniz desteği, AKP ve MHP’ye verdiğiniz oyları hatırlayın. Efrîn bombalanırken alkışlarınızı hatırlayın. Merak etmeyin! Yüzyıldır yaşanan her şeyi gün be gün size hatırlatacağız. Dersim’de süngülenen, kafası kesilen, cayır cayır yakılanların ahıyız ve bu dünya var oldukça Cizre bodrumlarını unutmayacağımız gibi faşistlerin, ‘’aşk bodrumda yaşanır’’ sözünü de unutmayacağız. Evinizde, işyerinizde, sokaklarınızda, mahallelerinizde, yollarınızda, yaşamın tüm alanlarında her şeyi her yerde gece yarısı ya da günün herhangi bir saatinde saniye saniye sizi huzursuz edip intikam alacağız. Süleyman ‘Soylu’ gibi bir soytarının desteklendiği Türkiye her şeye müstehaktır ve Kürde düşman olanların düşmanı olmasını bileceğiz. Her gün daha fazla yanmaya hazır olun” ifadelerine yer verildi.