Av. Uysal: İmralı'da yasa yok

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Nevroz Uysal, "İmralı'da yasa yok, tecrit çok boyutlu" diyerek, mücadeleye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Nusaybin ilçesinde "Tecrit İnsanlık Suçudur, Tecride Son" konulu panel düzenledi. Moderatörlüğünü Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Şiyar Koç'un yaptığı panele Kürt Halk Önderi'nin avukatlarından Nevroz Uysal ile HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

'TESLİMİYETİ KABUL ETMEDİ, TECRİT AĞIRLAŞTI'

Koç'un yaptığı sunumun ardından konuşan Uysal, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin çok boyutlu olduğunu dile getirdi. Uysal, yasal olarak avukatların istedikleri cezaevlerinde müvekkilleri ile görüşme yapabildiklerini ancak İmralı'da aynı yasaların geçerli olmadığını söyledi. İmralı’ya ancak 10 yılın ardından yanına 5 kişinin getirildiğine dikkat çeken Uysal, İmralı’ya sevk edilen 5 kişinin de ayrı konuşlarda kaldığını ifade etti.
Abdullah Öcalan’ın tek başına avluya çıkmasının dahi engellendiğini, mektuplarının teslim edilmediğini kaydeden Uysal, "İmralı farklı bir cezaevidir. İmralı’da uygulanan kanunlar Türkiye’nin kanunlarından farklıdır. Devlet eliyle oluşturulmuş. Bu farklılığın amacı Sayın Öcalan’ın iradesinin teslim alınması, kendi istedikleri gibi hareket etmesini sağlamaktır” dedi. Uysal, Abdullah Öcalan’ın teslimiyet dayatmasını kabul etmediği için bugün tecrit altında tutulduğunu ifade etti.
Uysal, tüm demokratik kurumların tecride karşı çıkması gerektiğini söyledi.
Tecridin toplumun her kesimine yayıldığını anlatan HDP İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, tecride karşı mücadele etmek gerektiğini ifade etti.
Panelin ardından HDP Nusaybin İlçe Örgütü, önünde tecride ve cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla açıklama yapıldı.