Avazê Çiya Rojava’da konser verdi

Koma Avazê Çiya müzik grubu, Şengal’deki turnesinin ardından Rojava’ya gelerek, YPG, YPJ, asayiş ve öz savunma güçlerine konser verdi.

Yaklaşık bir ay önce Şengal’deki direniş güçleri ve halkın bulunduğu alanlarda turne gerçekleştiren Avazên Çiya müzik grubu, Rojava'ya geçerek Cizirê Kantonu'ndaki YPG, YPJ, asayiş ve öz savunma güçlerine konser verdi. Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, "Dağlardan, dağların direniş doruklarından selam getirdik” sözleriyle sahneye çıkan grup, "Bijî Serok Apo" sloganı, zılgıt ve alkışlarla karşılandı. Amaçlarının direniş ve devrim sahalarına katkı sunmak ve direniş güçlerine moral vermek olduğunu belirten Avazên Çiya üyeleri, öz savunma güçlerinin yanı sıra halkla da buluşup, konserler vereceklerini ifade etti. Konseri izleyenlere Kürtçe-Arapça hitap eden gurup üyeleri, Rojava devriminin dağlarda büyük bir heyecan ve gururla izlendiğini, çetelere karşı verilen mücadelenin insanlık değerlerini yükselterek, halkların umut kaynağı haline geldiğini ifade etti.  

Yüzlerce YPG, YPJ, Asayiş ve öz savunma güçlerinin izlediği konserde Koma Avazên Çiya Kürtçe’nin Kurmanci, Hevremani ve Zazakî lehçelerinin yanı sıra Arapça parçalar da seslendirdi. Konser alanında sık sık "Bijî Serok Apo", "Bi can, bi xwîn em bi te re ne ey Serok" sloganları atıldı. Grubun söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

...