Avukat Erdal Safalı toprağa verildi

Barış Anneleri ile birlikte trafik kazası geçiren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden avukat Erdal Safalı, Gever'de son yolculuğuna uğurlandı.

 Gever’den Colemêrg'e 22 Ağustos'ta ifade vermek için gelen Barış Anneleri ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Colemêrg Şube üyesi avukat Erdal Safalı, dönüşte kaza yaptı. Yaşanan kazada Barış Anneleri Adalet Safalı, Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik yaşamını yitirdi. Avukat Erdal Safalı ise ağır yaralandı. Wan Yüzüncü Yıl Dursun Odabaşı Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan Safalı, 85 günün ardından dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Erdal Safalı’nın cenazesi, işlemlerin ardından Gever ilçesinin Bajêrge (Esendere) beldesine bağlı Şahê köyüne getirildi. Safalı dini vecibelerinin yerine getirilmesi ve okunan duaların ardından aynı kazada yaşamını yitiren Barış anneleri Perişan Akçelik, Adalet Safalı ve Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik’in mezarlarının yanında toprağa verildi.  

Cenaze törenine hukukçular, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Cenazede konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Sait Dede,  “Erdal tüm halkın değeriydi. Sabretmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Bu kazada yaşanan hukuksuzluğa ve adaletsizliği Allah kabul etmesin” diye belirtti.

Colemêrg Barosu Başkanı Ergün Canan ise şunları söyledi: “Erdal Safalı ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybetti. Hakkari coğrafyası uzak bir coğrafya olabilir. Derdimizi anlatamamış olabiliriz. Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanı ve Hakkari Valiliği’ne sesleniyoruz; Şu yolları düzeltip, hastanelere sahip çıkın. Hastane var, doktor yok. Doktor olduğu süreçte ise sağlık teçhizatı yok. Erdal’ı öldüren bu ihmaller oldu. Bu ihmaller nedeniyle Erdal’ı 12 saat sonra Wan’a götürebildik.”