Balveren’de gençlik merkezi hazırlığı

Kayyumun hiçbir iş yapmadığı temel sorunları bile olduğu gibi bıraktığı Şırnak’ın Balveren beldesinde HDP’li belediye, dört aydın yoğun bir tempoyla çalışıyor. Belediye, gençlik merkezinin hazırlığını tamamladı.

HDP’li Balveren Belediyesi, yönetime geldiği günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gençler için de kolları sıvayan belediye, büyük bir gençlik merkezi ile gençlerin hem eğitim hem de kültürel alanda gelişmesini sağlamayı planlıyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinden kayyum yönetiminden devraldığı Şırnak’ın Balveren Beldesi Belediyesi’nde çalışmalarına başladı. Eşbaşkan Musa Sidar, hem çalışmalarını hem de projelerini anlattı. çalışmaları anlattı. Eşbaşkan Musa Sidar, seçimi kazandıktan sonra ilk iş olarak ekipleri ile birlikte beldeyi sokak sokak yeniden gezdiklerini, halkı dinlediklerini hatırlattı. Eşbaşkan Sidar, “Beldemiz çok da büyük değil, herkes herkesi tanır burada. Bizler de beldeye ilişkin aldığımız hemen hemen her karar için halka soruyor, onların onay vermediği hiçbir hizmeti başlatmıyoruz. Kanalizasyon, elektrik ve su sorunları konusundan kayyum hiçbir şey yapmamış” dedi.

Yol çalışmalarının yüzde 80’ini, kanalizasyonun neredeyse tamamını, yani 2 buçuk yıldır beldede ne kadar yapılması gerekip biriken iş varsa yavaş yavaş toparladıklarını söyleyen Eşbaşkan Sidar, şunları ifade etti: “Bunların yanı sıra devam eden çalışmalarımız var. Bunların en başında gençlik merkezimiz geliyor. Kayyumdan önceki belediyemize ait bir projeydi. Çok çok faydalı bir proje olmasına rağmen şimdiye dek bir şey yapılmamış. Bizler de kolları sıvadık. Gençlik merkezinin bir bölümü sosyal ve kültürel çalışmalara ayrılırken, diğer bir bölümü ise iyi bir dershane düzeyinde eğitim alanı olacak. Bunlardan faydalanmak da tamamen ücretsiz olacak.”