Barış Anneleri: Halise İpek'in acısını paylaşıyoruz

Amed, Kızıltepe ve İzmir Barış Anneleri inisiyatifi üyesi analar, Agit İpek'in annesi Halise İpek ile dayanışma mesajları gönderdi.

Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Dersim’de 2017 yılında girdiği çatışmada şehit düşen ve cenazesi ailesine 3 yıl sonra PTT ile gönderilen HPG gerillası Agit İpek'in annesi Halise İpek ile dayanışmak için destek videoları yayınladı. Anne İpek'in maruz kaldığı durumun vicdansızlık ve insanlık dışı olduğunu belirten Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, annenin acısına ortak olduklarını da dile getirdi.

Dersim’de 23 Mayıs 2017’de girdiği çatışmada şehit düşen Agit İpek’in cenazesinin ailesine PTT kargosu ile yollanmasına tepki gösteren Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, dayanışma mesajları yayınladı.

‘BU VAHŞETE TEPKİ GELİŞTİRMELİYİZ’

Amed Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinden Raife Özbey: Halise annenin son acısı, çok büyük bir acıdır. Tüm anneler olarak, Halise anneye bu acıyı yaşatanları kınıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde cenazeler kargolar ile ailelerine gönderilmemiştir. Bunu ilk kez Türk devleti yapıyor. Salgından dolayı dışarı çıkamadığımız için Halise anneyi ziyaret edemedik. Kendisine buradan selamlarımızı gönderiyor ve acısını paylaştığımızı belirtmek istiyorum. Bu vahşeti yapanlara karşı güçlü bir tepki gelişmezse, yarın öbür gün yine aynı şeyleri yapacaklar. Çünkü bunlarda insanlık diye bir şey kalmamış. Halise annenin acısını ve yaşanan bu olayı asla unutmayacağız.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Amed Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinden Nafiye Yiğit: Halise İpek yıllardır cenazesinin peşinde olmasına rağmen kendisine verilmedi. Biz anneler olarak bu vahşeti ve zulmü kabullenemiyoruz. O fotoğrafları gördüğümüzde o kadar çok canımız acıdı ki anlatamam. Bir o kadar da öfkelendik. Halise annenin acısını paylaşıyor ve kendisine buradan başsağlığı diliyoruz. Türk devleti hem çocuklarımızı katlediyor hem de onların cenazelerini almamıza izin vermiyor. Bunları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz.

HALİSE İPEK'E BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİ

Kızıltepe Barış Anaları İnisiyatifi üyesi Xewlet Öncü: Agit’in cenazesini PTT kargosu içinde annesinin kucağında gördüğümde çok üzüldüm. Bir anneye oğlunun kemiklerini kargo ile göndermenin nasıl bir kötülük olduğunu anlayamıyorum. Allah ona sabır versin.

İzmir Barış Anaları İnisiyatifi üyesi Behiye Yalçın: Tüm anneler adına Halise İpek’i selamlıyorum. Biz çocuklarımızın cenazelerini kargo kutularında istemiyoruz. Onurlu bir barışın sağlanarak çocuklarımızın sağ salim evlerine gelmelerini istiyoruz.