Barış Anneleri Türk devletinin saldırısını protesto etti

Barış Anneleri, işgalci Türk devletinin Maxmur’a yönelik gerçekleştirdiği saldırısını ve ihaneti protesto etti.

İşgalci Türk devleti, Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda bulunan Barış Anneleri'nin kaldığı bir eve hava saldırısı gerçekleştirdi.

Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı'ndaki Barış Anneleri, Türk devletinin saldırı gerçekleştirdiği evin önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Açıklama metni, Barış Annesi Medine Hilalî tarafından okundu.

Medine Hilalî, şunları ifade etti: “Maxmur Kampı halkı, zulüm ve zorbalıkla mültecileştirilen insanlardan oluşuyor. Maxmur Kampı’nı anneler ve çocuklar yaşam alanına dönüştürdü. Mültecileri koruduklarını iddia edenler kimi koruyor? Bizi bu saldırılarla korkutamazlar. Bizler haklı davamızdan geri adım atmayacağız. Biz halkız, bu halkın içinde gerilla yok. Kampın tamamı kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılardan oluşuyor. Maxmur Kampı özgürleşmedikçe hiçbir yer özgürleşmeyecek.”

İHANETE TEPKİ

Medine Hilalî, ihanete de tepki göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesut Barzani’ye sesleniyorum. Halkımıza karşı koltuk savaşı yürütüyorsun. Koltuğun senin olsun. Ben de Öcalan gibi 40 milyon Kürdü koruyacağım, de. Maxmur Kampı’nı kendi çıkarların doğrultusunda sattın. Eğer 40 milyon Kürdün hakkını savunamayacaksan kendine başkan deme, pêşmergelerinin olduğunu söyleme. Pêşmergelerine maaş veremediğinde onlar senin yanında kalmayacak. Sen şu an ne halkın ne de pêşmergelerin yanındasın. Maxmur Kampı’ndan ellerini çek. Eğer bugün Maxmur Kampı savunulmasaydı, şu anda Hewlêr DAİŞ’in başkenti olmuş olurdu.”

Medine Hilalî, son olarak yurtseverleri Maxmur’a yönelik saldırılara karşı çıkmaya çağırdı.