'Barış heyetinin gözaltına alınması tarihi bir hata'

Mezopotamya İnançlar Platformu yaptığı açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Başur'a gitmek isteyen barış heyeti üyelerinin Hewlêr havaalanında gözaltına alınmasının tarihi bir hata olduğunu belirtti.

Mezopotamya İnançlar Platformu, Türk devletinin saldırıları ile KDP'nin tutumuna dikkat çekmek amacıyla Güney Kürdistan'a giden barış heyetinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Heyetin gözaltına alınmasına tepki gösterilen Mezopotamya İnançlar Platformu açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Zulme ve zorbalığa karşı kesintisiz mücadele eden kahraman halkımız; aylardır milletimizin arasına yeniden fitne ateşini körüklemek için Firavun Erdoğan ve ortakları tarafından kirli bir plan devreye konulmuştur.

Ülkemizin güney parçasında, bizleri birbirimize düşürmeye çalışan ve kardeş kanının akması için ellerini ovuşturan bu Turancı ve Kemalist devlet, bizler üzerindeki soykırımını tamamlamak istemektedir. Bu fitnenin bertaraf edilmesi hepimizin ulusal, inansani ve inançsal sorumluluğudur. Savaşın durdurulması ve insanların öldürülmemesi için Mezopotamya İnançlar Platformu olarak (Müslüman, Alevi, Hıristiyan, Yarsan, Êzidî, Kakailer) karar aldık ve her koşulda savaşa karşı bir şeyler yapmamızın üzerimize farz olduğunu söyledik. Bunun sadece söz ve açıklamalarla değil, tam tersine Başur'a giderek sorumluluk alma ve işgalcilerin ülkemizin Güney parçasından çekilmelerini sağlayarak, işgale son vermek için canla başla da çalışmaktayız.

Gönüllü olarak ülkeyi savaştan ve iç fitneden korumak için fedakarca vazifeler üstlenerek Başur'a giden grupların engellenmesi ve Hewlêr havaalanında bir Kürt partisi tarafından alıkonulmaları tarihi bir hatadır. Bu nasıl bir yurtseverlik ve Kürtlüktür ki, işgale karşı durmak ve Kürtler arasında çıkacak savaşı engellemek maksadı ile, Avrupa'dan gidenlere böylesi abes yaklaşımlar gösterilmektedir."

YAŞANANLARA SEBEP OLANLAR KÜRT HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Mezopotamya İnançlar Platformu'nun koordinesinde yer alan sayın Demir Çelik ve arkadaşlarının barış için vazifelerini icra etmeye çalışırlarken bir Kürt partisi tarafından engellenmelerinin hiçbir izahı olmadığına vurgu yapılan açıklamada, "Bırakalım engellemeyi gerçek bir Kürt partisi bu tür çalışmalardan sadece gurur ve onur duyarak, bu arkadaşlarımızı kırmızı halılarla karşılamalıydılar. İnanç önderi ve bedel ödemiş bir Kürt yurtseverinin, barış ve işgale karşı çıkmak için, fedakarlık yapması sadece saygı ve minnetle karşılanmalıdır. Sayın Demir Çelik başta olmak üzere, İşgale ve savaşa karşı bu fedakarlığı yapanlar derhal serbest bırakılarak özür dilenmelidir.

Bizler Sayın Mesut Barzani ve KDP'den Kürdistani ve Kürdi bir yaklaşım beklemekteyiz. Bu olaya sebebiyet verenler ve bunun emirlerini verenler Kürdistan kamuoyu ve Kürt milletinden özür dilemelidirler. İnanç Önderi olan Sayın Demir Çelik ve arkadaşlarını derhal serbest bırakın. Milletimize karşı şuursuzca yapılan ve sadece Kürt Kürdistan düşmanlarının işine yarayan bu tutum ve davranışlara son verin. Azılı ve vahşi olan Türk Turan devletinin çıkarlarına hizmet edecek tutum ve davranışlar herkes tarafından derhal terk edilmelidir. Kendini Kürdistani olarak gören ve yıllarca Kürdistan için çalışan bir Kürt partisinin kardeşler arası çatışmaları engellemek ve Türk devletinin işgalini durdurmak için çaba harcayan insanları engellemesi akıl karı değildir. Mezopotamya İnançlar Platformu olarak, bütün milletimizin bu durumdan ve olası yanlış yaklaşımlardan hızla kaçınmaları gerektiğini belirtiyoruz.

KDP'ye çağrımız Kürdistani duruşa sahip çıkması ve işgalcilerin def edilmesi için doğru yol ve tarafta durmasıdır. Kürtler arası çatışmaların gelişmesi elde edilen Kürt kazanımlarını da yok edecektir. Bu tür tutum ve yaklaşımlar hepimizin rüyası ve istemi olan Kürt ve Kürdistan davasının büyük kaybına yol açacaktır. Kürde, Kürdistan'a ve şehitlerimize bağlılığın bir gereği olarak, yanlıştan ve yanlışlardan dönülmelidir" denildi.