Baroların genel kurulları: Hukuksuzluğa tepki

Birçok kentin barosu, genel kurulunu gerçekleştiriyor. Genel kurullarda ülkede hukukun yok sayıldığına dikkat çekildi.

BAROLARIN GENEL KURULLARI

Amed, Ankara, Êlih, Şirnex, Mêrdîn ve birçok kentte barolar yeni yönetimlerini belirliyor. Yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği genel kurullar başladı.

 
AMED
Amed Barosu'nun 2 gün sürecek 49’uncu Genel Kurul Toplantısı başladı. Genel kurulun yapıldığı Çand Amed salonuna, 28 Kasım 2015’te Türk devlet güçlerince Sûr ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Amed Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafı asıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Amed Baro Başkanı Nahit Eren, kadınların ve çocukların katledildiği, yargının bağımsızlığının ciddi anlamda sorgulandığı bir süreci yaşadıklarını belirtti. Amed Barosu’nun bu hukuksuzluklara karşı ortaya koyacağı tutumun önemli olduğunu vurgulayan Eren, "Filistin’de 40 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Savaşın, çatışmanın, şiddetin en acı tecrübesini yaşamış halk olarak, insanların barış içerisinde yaşamasını sağlamakta sorumluluğu olan tüm kurumlara bu çatışmayı durdurma konusunda çağrıda bulunuyorum” dedi.

Eren, siyasetteki gelişmelere işaret ederek, "Önümüzdeki günlerde yeni bir barış, çözüm sürecinin oluşabilmesi için Amed Barosu’na büyük sorumluluk düşmektedir. Amed Barosu’nun aynı şekilde Kürt sorununun çözümü konusunda sorumluluk alacağı bilinmektedir” diye kaydetti.
Türkiye’de hukukun uygulanmadığını belirten Eren, siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çekti.
Baro seçimleri yarın gerçekleşecek. Baro başkanlığı için Abdulkadir Güleç ile Barış Yavuz yarışacak.


ÊLIH

Êlih Barosu, yeni başkan ve yönetimini belirlemek üzere 18. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyor. Başkanlık için 4 aday yarışıyor. Abdülhamit Çakan ve Teyyar Ekmen, listeyle seçime katıldı. Jan Arin Arı ve Nuri Mehmetoğlu ise, herhangi bir listeye bağlı olmadan seçime katılıyor.

 Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula, Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük'ün yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda kişi katıldı.

 
ŞIRNEX  
Şirnex Barosu, 11'inci Olağan Genel Kurulu'nu Şırnak Üniversitesi'nde bulunan konferans salonunda gerçekleştiriyor. Kurulun yapıldığı salona, Tahir Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı "Em te ji bîr nakin” yazılı pankart asıldı.Başkan adayları Abdullah Fındık, Kadri Akgün ve İdris Güzel'in konuşmalarının ardından oylama yapılacak.

 
MÊRDÎ
Mêrdîn Barosu’nun 18’inci Olağan Genel Kurulu başladı. Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan kurula çok sayıda avukat katıldı. Mevcut başkan İsmail Elik ile Ahmet Duyan, Hakan Geleri ve Medeni Ayhan başkanlık için yarışıyor.