Bask Dayanışma Örgütü: Uluslararası dayanışmamızı göstereceğiz

Bask Uluslararası Dayanışma Örgütü, açlık grevi direnişine dayanışma mesajı göndererek, “Kürt halkının taleplerine ses olmaya ve uluslararası dayanışmamızı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Bask Uluslararası Dayanışma Örgütü (Komite Internazionalistak), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarından haber almak amacıyla açlık grevinde olan Amed Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi Direnişçileri’ne dayanışma mesajı gönderdi. Özgürlükleri için savaşan diğer birçok halk gibi Kürt halkının tarihinin de katliamlar, saldırılar ve kanla dolu olduğu, ancak bu tarihin içinde aynı zamanda onur ve tüm saldırılara karşı kendini yeniden yaratma da olduğu vurgulanan mesajda şunlar kaydedildi:

“Kürt halkı, geleceğini tayin etme hakkını inkar eden devletler tarafından son zamanların en ağır saldırılarına maruz kalmaktadır. Ama diğer yandan Kürt halkı, sadece gelecekleri için savaşanların bileceği onurlu bir duruş sergilemektedir ve şüphesiz vurgulamak gerekir ki kadınlar, hem mücadelede hem de toplumsal alanda üstlendikleri rol ile ataerkil toplum tarafından inkar edilen haklarını geri almaktadırlar.

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜR OLMASINI İSTİYORUZ’ 

Buradan, Türkiye hükümetinin Bakur ve Rojava'daki saldırılarını ve çoğu konuda sessiz suç ortaklığını yürüten Batı ülkeleri ve Avrupa Birliğini bir kez daha teşhir ediyor ve kınıyoruz. Ancak, İran hükümetinin Rojhelat'ta özellikle siyasi tutsaklara dönük baskılarını ve Barzani hükümetinin güvenilmez ve korkakça bir biçimde Rojava'da hala devam ettirdiği canice ambargoyu ve Türkiye ile ortak çalışmasını da unutmuyoruz. Yine, Abdullah Öcalan üzerindeki hukuk dışı tutuklamayı ve tecridi kınıyor, barış müzakerelerinin yeniden başlaması için bir ilk adım olarak tecridin kaldırılmasını talep ediyor ve tabii ki diğer tüm siyasi tutsaklar gibi kendisinin de özgür olmasını istiyoruz.

Uluslararası Dayanışma Komitesi olarak, Kürt halkının Bakur, Rojava, Rojhelat ve Başur'daki örgütlenme ve kendini savunma hakkını tanıdığımızı belirtiyoruz. Bask Ülkesinde Kürt halkının taleplerine ses olmaya ve uluslararası dayanışmamızı göstermeye devam edeceğiz.  Bijî Berxwedana Kurdistan!”