GÖRÜNTÜLÜ

‘Başkan Apo’nun özgürleşmesi tüm Ortadoğu’nun özgürleşmesidir’

Öcalan ile İmralı’da yaptığı görüşmenin ardından partililer tarafından Amara’da bulunan aile evinde ziyaret edilen Mehmet Öcalan, “Başkan Apo’nun özgürleşmesi tüm Kürtler, Türkiye ve Ortadoğu’nun özgürleşmesi demektir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük AK/Saray tarafından 2 yılı aşkın süredir uygulanan tecrit ve kendisinden haber alınamamasından üzerine Kürt siyasetçilerin başlatmış olduğu açlık grevi sonucu kardeşi Mehmet Öcalan ile yapılan görüşme ardından Mehmet Öcalan’ın aile evine dönmesiyle partililer tarafından ziyaret edildi. Aralarında Halfeti Belediyesi eş başkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş’un da olduğu HDP ve DBP Halfeti ilçe yöneticileri ile KJA Halfeti Bileşenleri, Öcalan’ın aile evine geçti. Burada Mehmet Öcalan ve DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan tarafından karşılanan Kürt siyasetçiler, Mehmet Öcalan ile görüştü.

Mehmet Öcalan’a ağabeyi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin aktarımlarda bulunurken, Öcalan’ın Kürt düşmanlığı üzerinden DBP’li belediyelere kayyum atama ile gerçekleştirdiği darbeye karşı hem DBP’li belediyelerin hem de halkın belediyelere sahip çıkması gerektiğini söylediğini dile getirdi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Mehmet Öcalan, “Serok Öcalan, ‘Rojava’daki kazanımlar benim projemdi’ dedi. Bu bunun için yıllarını verdiğini söyledi. Ama ‘Artık ben buradan bir şey yapamam. Rojava halkı ve partisi artık kendisini ayakta tutabilir’ dedi. Başkan Apo’nun özgürleşmesi tüm Kürtler, Türkiye ve Ortadoğu’nun özgürleşmesi demektir. Türkiye’nin demokratikleşmesi demektir” diye konuştu.  

Ziyaret esnasında AKP/Saray tarafından kayyım adı altında DBP’li belediyelere yapılan darbeye ilişkin de konuşan Mehmet Öcalan, Kürt halkının ve seçilmişlerinin belediyelerine sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Bayram da halkın iradesi dışında yapılan hiçbir atamayı kabul etmeyeceklerini ve halk iradesine sahip çıkacaklarını söyledi. AKP/Saray’ın Kürt halkına karşı güttüğü düşman politikalarından ötürü kayyım atamayla sivil bir darbe gerçekleştirdiğini kaydeden Bayram, demokrasi adı atlında propaganda yapanların halk nezdinde de çok iyi tanındığını dile getirdi.

Ziyaret ardından Halfeti merkeze geçen belediye eş başkanları ve partililer, kayyım darbesine karşı Halfeti Belediyesi’nde nöbet eylemini sürdürdü.

...