Bayık'tan KDP'ye çağrı

KDP'ye çağrı yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürt düşmanlarına karşı KDP ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

Stêrk TV’de yarın akşam yayınlanacak özel programa konuşan KCK yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, birçok konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmesinin bir bölümünde KDP ve Başur'daki statüye karşı olmadıklarını söyleyen Bayık, Kürt düşmanlarına karşı KDP ile birlikte hareket etmek istediklerini açıkladı.

Kürt halkı için tarihi bir fırsatın ortaya çıktığını ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Bayık, konuşmasında KDP'ye şu çağrıda bulundu: "Hareketimiz adına hem Kürt halkına hem de dünya halklarına söz veriyorum. Biz Başur'un statüsünü de Başur hükümetini de peşmergeyi de kabul ediyoruz. Onlarla hiçbir sorunumuz yok.

KDP TÜRKİYE’YE AJANLIK YAPAMAYACAĞININ SÖZÜNÜ VERMELİ

KDP'nin de Türkiye'ye ajanlık yapmayacaklarına dair söz vermesini istiyorum. Soykırım siyasetine hizmet etmesinler. Onlar da bunun sözünü vermeliler. Eğer bunun sözünü verirlerse o zaman yaşanan sıkıntıların çözümü daha rahat olur. Halkımızdan da isteğimiz, bu nokta üzerinde dursunlar.

Bu konuda bir şey daha söylemek istiyorum; kimse bu harekete, bu mücadeleye engel olamaz. Hiç kimse bize, mücadele etmeyin, direnmeyin diyemez. Bu hareket teslimiyete ve ihanete karşı çıktı, sonuna kadar da bunun mücadelesini verecektir. Hareketimiz Kürt halkının özgürlüğünü sağlayana kadar bir gün bile direnmekten vazgeçmeyecektir.”

Bayık’ın konuştuğu özel program yarın akşam Avrupa saati ile 18.00’da izleyicilerle buluşacak.