Bayramda mezarlık ziyaretleri

Kurban Bayramı nedeniyle, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ve Roboskî'de 2011 yılında Türk savaş uçakları tarafından katledilenlerin mezarları ziyaret edildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 2011 yılında Türk savaş uçakları tarafından katledilen 34 kişinin aileleri, siyah elbiseleriyle bu bayramı da çocuklarının mezarı başında karşıladı. Sabah saatlerinde ilk olarak Roboskî Şehitliği'ne giden aileler, çocuklarının mezarlarında dualar okudu. Çocukları, kardeşleri ve eşlerinin fotoğraflarını taşıyan ailelerin, duygu yüklü ağıtları ise hiç dinmedi. Okunan duaların ardından aileler mezarlıktan ayrıldı. 

AMED

Amed'te de özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi. MEYA-DER Amed Şubesi, 5 Temmuz 1991 tarihinde JİTEM tarafından katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın'ın merkez Sur İlçesinde bulunan Mardinkapı Mezarlığındaki mezarını ziyaret etti.

Burada duaların okunmasının ardından merkez Rezan (Bağlar) ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na geçildi. Sûr direnişinde yaşamını yitiren YPS ve YPS/JIN üyeleri ve HPG'lilerin mezarını ziyaret eden MEYA-DER yöneticileri, yaşamını yitirenlerin aileleriyle de sohbet etti.