Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi: 8 işgalci cezalandırıldı

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

18 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Lêlikan ve Kevortê tepeleri arasında Reo tipi askeri araç sabotaj taktiği ile vurularak imha edilmişti. 24 Mayıs günü saat 18:00’da başka bir araç ile imha edilen aracın enkazını toplamaya gelen işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek bir kez daha vurulmuştur. Bu araç imha edilirken, içindeki 2 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci de yaralanmıştır.

23 Mayıs günü Avaşin bölgesine bağlı Dola Maran alanına gelen işgalciler, 24 Mayıs günü saat 15:30’da savaş mevzilerine girmek isterken güçlerimiz tarafından orta otomatik silahlar ile etkili bir şekilde vurulmuşlardır. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

24 Mayıs günü saat 09:30’da işgalciler Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanına doğru ilerlemek isterken bu işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada net 1 işgalci cezalandırılmıştır. Daha sonra Küçük Cilo silsilesi boyunca ilerlemek isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile vurulmuştur. Burada yaşanan çatışmalar saat 11:00’a kadar aralıklı bir şekilde devam etmiş, 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Eşzamanlı olarak Küçük Cilo alanındaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemlerde toplamda 2 işgalci cezalandırılmış ve işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

24 Mayıs günü saat 14:30’da Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo silsilesinden Şehit Serxwebûn Boğazı’na doğru harekete geçen işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Denetim altına alınan işgalcilerden 2’si bir mevzide hedeflenerek vurulmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

24 Mayıs günü saat 14:40’ta Zap bölgesine bağlı Şehit Mervan Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde net olarak 1 işgalci cezalandırılmıştır.

24 Mayıs günü 16:30 – 17:00 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferansê sırtlarında bulunan işgalcilere yönelik ağır silahlar ile bir eylem gerçekleştirilmiştir.

YJA Star güçlerimiz; 25 Mayıs günü saat 08:30’da Zap bölgesine bağlı Şehit Munzur Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik iki eylem gerçekleştirmiştir. 1 işgalci suikast taktiği ile vurularak cezalandırılmıştır. Aynı zamanda tepede bulunan mobesse kamerası hedeflenip vurularak imha edilmiştir.

HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

İşgalci Türk ordusu Medya Savuma Alanları’nı ve Başûrê Kurdistan’daki halkımızın köy, bağ ve bahçelerini bombalamıştır.

Yapılan bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir:

24 Mayıs günü saat 19:50’de Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

24 Mayıs günü 20:50 – 21:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Şehit Serxwebûn Tepesi’ne helikopterler ile indirme yapılmıştır.

24 Mayıs günü 21:00 – 22:10 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Mervanos, Mamreşo ve Dolan Maran alanlarına Skorsky helikopterleri ile indirme yapılmıştır.

25 Mayıs günü saat 03:00’da Metina bölgesinde bulunan Kanî Masî nahiyesine bağlı Mîska köyünün çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır. Bu bombardımanda köy halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiş, köyde bulunan Hristiyan halkımıza ait kilise zarar görmüştür.

Yapılan bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”